ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να εισπράξει όλα τα έσοδα από το πετρέλαιο που πουλάει σε Κίνα, ΗΑΕ και Τουρκία

Reuters: Μειωμένα και ασταθή τα έσοδα του Κρεμλίνου από το ρωσικό πετρέλαιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις έως και αρκετούς μήνες για να πληρωθούν για αργό πετρέλαιο και καύσιμα, καθώς οι τράπεζες στην Κίνα, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) γίνονται πιο επιφυλακτικές λόγω των δευτερογενών κυρώσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters. 

Οι καθυστερήσεις πληρωμών μειώνουν τα έσοδα του Κρεμλίνου και τα καθιστούν ασταθή, επιτρέποντας στην Ουάσινγκτον να επιτύχει τους διπλούς στόχους της πολιτικής κυρώσεων - να διακόψει τα χρήματα που πηγαίνουν στο Κρεμλίνο για να το τιμωρήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ δεν διακόπτει τις παγκόσμιες ενεργειακές ροές.

Αρκετές τράπεζες στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις τους για τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή ακόμη και την απόρριψη εμβασμάτων προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τις οκτώ τραπεζικές και εμπορικές πηγές που επικαλείται το Reuters. Οι τράπεζες, επιφυλακτικές για τις δευτερογενείς κυρώσεις των ΗΠΑ, άρχισαν να ζητούν από τους πελάτες τους να παρέχουν γραπτές εγγυήσεις ότι κανένα πρόσωπο ή οντότητα από τον αμερικανικό κατάλογο SDN (Special Designated Nationals) δεν εμπλέκεται σε μια συμφωνία ή δεν είναι δικαιούχος μιας πληρωμής.

Στα ΗΑΕ, οι τράπεζες First Abu Dhabi Bank (FAB) και Dubai Islamic Bank (DIB) ανέστειλαν αρκετούς λογαριασμούς που συνδέονται με την εμπορία ρωσικών προϊόντων, δήλωσαν δύο πηγές, που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Η τράπεζα Mashreq των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι τουρκικές τράπεζες Ziraat και Vakifbank και οι κινεζικές τράπεζες ICBC και Bank of China εξακολουθούν να διεκπεραιώνουν πληρωμές, αλλά χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες για να τις διεκπεραιώσουν, δήλωσαν τέσσερις πηγές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα πληρωμών όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές ότι οι τράπεζες στην Κίνα έχουν επιβραδύνει τις πληρωμές. «Φυσικά, η άνευ προηγουμένου πίεση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ σε καθημερινή τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM