Γιατί χιλιάδες άνθρωποι ζητούν Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι ζητούν Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια καμπάνια που ζητά την ακύρωση του σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ και ζητούν τα χρήματα που δαπανώνται να δοθούν για την καταπολέμηση πυρκαγιών που απειλούν την πόλη.

Εκτιμάται πως την περασμένη χρονιά δαπανήθηκαν σχεδόν 4 εκατ. δολάρια για πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ. Στο αίτημα μη διεξαγωγής για φέτος, αναφέρεται πως το σόου θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί γιατί «μπορεί να είναι τραυματικό για μερικούς ανθρώπους» που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τον καπνό στον αέρα.

Όμως, η δήμαρχος του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ, είπε ότι τα πυροτεχνήματα θα πέσουν κανονικά. Η Μουρ δήλωσε ότι συμμερίζεται τις «βαθιές ανησυχίες» εκείνων που είχαν υπογράψει την αναφορά, αλλά τα πυροτεχνήματα σχεδιάστηκαν 15 μήνες νωρίτερα και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού είχε ήδη δαπανηθεί. «Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τα πυροτεχνήματα και ακόμη και αν μπορούσαμε, αυτό θα είχε ελάχιστο πρακτικό όφελος», δηλώνει.

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι ζητούν Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ Facebook Twitter

Ωστόσο, οι Αυστραλοί που υπέγραψαν την αναφορά στο Change.org δήλωσαν ότι το σόου πυροτεχνημάτων θα ήταν «προσβολή». «Οι Αυστραλοί σε ολόκληρη τη χώρα χρειάζονται τα χρήματα για να ανοικοδομήσουν τα σχολεία τους, τα σπίτια τους. Είναι θέμα προτεραιότητας και εδώ δείχνουμε τι μας ενδιαφέρει», γράφει ένα σχόλιο.

Η Linda McCormick, η οποία δημιούργησε τη σελίδα, δήλωσε ότι άλλες κοινότητες στην Αυστραλία «ακυρώνουν τα πυροτεχνήματα και θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με άλλους τρόπους». Τους τελευταίους μήνες, η Αυστραλία αντιμετωπίζει σοβαρές πυρκαγιές εξαιτίας ρεκόρ θερμοκρασίας και σοβαρής ξηρασίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία - όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ - είναι η χειρότερα πληγείσα περιοχή, με σχεδόν 100 πυρκαγιές. Η πόλη Balmoral, νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό στις 22 Δεκεμβρίου και οι κύριοι δρόμοι νότια της πόλης έχουν κλείσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Γιατί δεν γνωρίζουμε τι όπλισε τον δράστη

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη τι όπλισε τον δράστη

Ελάχιστα τα ίχνη του στο Διαδίκτυο - Το FBI ανάλυσε το κινητό του Κρουκς αλλά δεν ανακάλυψε γιατί προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ - Όλοι τον θυμούνται ως «ήρεμο, ντροπαλό» παιδί
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Διεθνή / Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Με πτυχία από το Γέιλ και το Κέμπριτζ, υποτροφία Μπιλ Γκέιτς και εγγεγραμμένη Δημοκρατική, η 38χρονη έχει τον θαυμασμό του συζύγου της, που δηλώνει «ταπεινός» μπροστά στο εκπληκτικό βιογραφικό της
LIFO NEWSROOM