«Για όνομα του Θεού!»: Ο Σάντος απορρίπτει τις κατηγορίες Μαδούρο για απόπειρα δολοφονίας του

«Για όνομα του Θεού!»: Ο Σάντος απορρίπτει τις κατηγορίες Μαδούρο για απόπειρα δολοφονίας του Facebook Twitter
0

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Νικολάς Μαδούρο ο οποίος θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά στη διάρκεια στρατιωτικής τελετής το Σάββατο στο κέντρο του Καράκας.

«Χθες ανακάλυψα ότι υπάρχει μια άλλη ακόμα πιο παράξενη κατηγορία: ότι συνεργάζομαι με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με τη Δεξιά της Βενεζουέλας, στήνοντας συνωμοσίες για τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας. Για όνομα του Θεού!», δήλωσε σε δημόσια εκδήλωση ο Σάντος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Σάντος, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η δικαιοσύνη θα διώξει όλους εκείνους «που συνωμότησαν ενάντια στην ειρήνη», μετά «την επίθεση» με στόχο τον σοσιαλιστή πρόεδρο.

Η εισαγγελία «εντός του πλαισίου του νόμου θα ασκήσει διώξεις ενάντια σε όσους συνωμοτούν ενάντια στην ειρήνη των πολιτών», για να μπει «μια και καλή» ένα τέλος σε κάθε απόπειρα βίαιης παραβίασης της ειρήνης, τόνισε ο Σάαμπ σε συνέντευξη Τύπου.

Μια μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών, που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς, ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι χρησιμοποίησε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (...) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Διεθνή / Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Η Air India επιβεβαίωσε ότι 241 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης AI171, ενώ 20 και πλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή του στα κτίρια που προσέκρουσε το αεροσκάφος πριν τυλιχθεί στις φλόγες
LIFO NEWSROOM