Στη Γερμανία τα εμβόλια δεν επαρκούν και έτσι αρκετοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα έναν εμβολιασμό στο εξωτερικό με κάποιους πολίτες να ταξιδεύουν ακόμα και στη Ρωσία.

 

Με τίτλο «Θέλεις να κάνεις εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Μόσχα; Πώς οι Γερμανοί εμβολιάσθηκαν με το Sputnik-V», η Deutsche Welle γράφει ότι από τα μέσα Απριλίου στην Μόσχα φθάνουν με οργανωμένα γκρουπ Γερμανοί πολίτες για να εμβολιαστούν.

 

Επισημαίνει μάλιστα ότι παρότι στην παρούσα χρονική περίοδο τα ταξίδια ξένων στην Ρωσία για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τυπικά αποκλείονται, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια για κάτι τέτοιο.

 

Ο πρώτος δημόσιος εμβολιασμός ξένων έγινε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας.

 

Ο ανταποκριτής τη DW συναντήθηκε με ένα ζευγάρι Γερμανών δικηγόρων που έφτασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 16 Απριλίου μαζί με άλλους 50 Γερμανούς πολίτες, τους οποίους υποδέχθηκαν δεκάδες κάμερες γερμανικών και ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων.

 

Το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V φθάνει τα 2.300 ευρώ.

 

Οι Γερμανοί που θέλουν να εμβολιαστούν πληρώνουν 1.999 ευρώ για το τουριστικό πακέτο εμβολιασμού, το οποίο περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά ταξίδια στην Μόσχα (ένα για την πρώτη, ένα για την δεύτερη δόση) με διαφορά τριών εβδομάδων, τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο, κόστος της βίζας και υπηρεσίες μεταφραστή.

 

Ωστόσο τα εμβόλια πληρώνονται ξεχωριστά. Το ίδιο το εμβόλιο, όπως λένε οι διοργανωτές είναι δωρεάν ακόμη και για τους ξένους. Όμως οι υπηρεσίες του γιατρού ο οποίος θα εξετάσει τον άνθρωπο που θα εμβολιασθεί και θα του κάνει το εμβόλιο κοστίζουν 300 ευρώ (περίπου 27.000 ρούβλια).