Γερμανοί ταξιδεύουν στην Μόσχα για ένα εμβόλιο - Δίνουν ως και 2.300 ευρώ

Γερμανοί ταξιδεύουν στην Μόσχα για ένα εμβόλιο - Πληρώνουν ως και 2.300 ευρώ	Facebook Twitter
Κάποιοι Γερμανοί ταξιδεύουν ακόμα και στη Ρωσία για ένα εμβόλιο. EPA/YURI KOCHETKOV
0

Στη Γερμανία τα εμβόλια δεν επαρκούν και έτσι αρκετοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα έναν εμβολιασμό στο εξωτερικό με κάποιους πολίτες να ταξιδεύουν ακόμα και στη Ρωσία.

Με τίτλο «Θέλεις να κάνεις εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Μόσχα; Πώς οι Γερμανοί εμβολιάσθηκαν με το Sputnik-V», η Deutsche Welle γράφει ότι από τα μέσα Απριλίου στην Μόσχα φθάνουν με οργανωμένα γκρουπ Γερμανοί πολίτες για να εμβολιαστούν.

Επισημαίνει μάλιστα ότι παρότι στην παρούσα χρονική περίοδο τα ταξίδια ξένων στην Ρωσία για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τυπικά αποκλείονται, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια για κάτι τέτοιο.

Ο πρώτος δημόσιος εμβολιασμός ξένων έγινε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας.

Ο ανταποκριτής τη DW συναντήθηκε με ένα ζευγάρι Γερμανών δικηγόρων που έφτασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 16 Απριλίου μαζί με άλλους 50 Γερμανούς πολίτες, τους οποίους υποδέχθηκαν δεκάδες κάμερες γερμανικών και ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων.

Το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V φθάνει τα 2.300 ευρώ.

Οι Γερμανοί που θέλουν να εμβολιαστούν πληρώνουν 1.999 ευρώ για το τουριστικό πακέτο εμβολιασμού, το οποίο περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά ταξίδια στην Μόσχα (ένα για την πρώτη, ένα για την δεύτερη δόση) με διαφορά τριών εβδομάδων, τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο, κόστος της βίζας και υπηρεσίες μεταφραστή.

Ωστόσο τα εμβόλια πληρώνονται ξεχωριστά. Το ίδιο το εμβόλιο, όπως λένε οι διοργανωτές είναι δωρεάν ακόμη και για τους ξένους. Όμως οι υπηρεσίες του γιατρού ο οποίος θα εξετάσει τον άνθρωπο που θα εμβολιασθεί και θα του κάνει το εμβόλιο κοστίζουν 300 ευρώ (περίπου 27.000 ρούβλια).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM