Γερμανική παιχνιδοποιία αποχαιρετά την καγκελάριο με μια συλλεκτική λούτρινη «Μέρκελ»

Γερμανική παιχνιδοποιία αποχαιρετά την καγκελάριο με μια συλλεκτική λούτρινη «Μέρκελ» Facebook Twitter
Συλλεκτικό λούτρινο «Μέρκελ» μόλις 500 κομματιών - Πηγή φωτογραφίας: Martin Hermann
0

Κατά τα 16 χρόνια της θητείας τής Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, την έχουν αποκαλέσει με διάφορους χαρακτηρισμούς, ποτέ όμως απαλή και χουχουλιάρικη όπως την παρουσίασε γερμανική εταιρεία παιχνιδιών στο αναμνηστικό λούτρινο που έφτιαξε για την περίσταση της αποχώρησής της από την πολιτική σκηνή. 

Η Hermann-Spielwaren, μια οικογενειακή επιχείρηση ενός αιώνα με έδρα το Κόμπουργκ, άρχισε να πουλά τα αρκουδάκια με το κόκκινο σακάκι και τη χαρακτηριστική χειρονομία «σχήματος διαμαντιού» και την ακόμη πιο χαρακτηριστική κόμμη τον Αύγουστο. Και μέσα σε μερικές εβδομάδες το συλλεκτικό λούτρινο που κυκλοφόρησε με μόλις 500 κομμάτια, εξαντλήθηκε, πριν καν οι Γερμανοί πάνε στις κάλπες.


Με ύψος 38 εκατοστών, το αρκούδι φτιαγμένο από μοχέρ, φορά κόσμημα στο λαιμό με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας και ανθυπομειδιά.

«Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος να κρατά τα χέρια της είναι πραγματικά, πραγματικά διάσημος εδώ στη Γερμανία και θεωρήσαμε πως το αρκούδι έπρεπε να έχει το ίδιο στιλ» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Μάρτιν Χέρμαν. 


Ο Χέρμαν, θαυμαστής ο ίδιος της Μέρκελ, σημειώνει πως τα λούτρινα αρκουδάκια της εταιρείας, εκ των οποίων κάποια έχουν κερδίσει και διεθνή βραβεία σχεδίου, παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Στη συλλογή τους, μάλιστα, περιλαμβάνονται και συλλεκτικά λούτρινα σε άλλους παγκόσμιους ηγέτες όπως τον Μπαράκ Ομπάμα και την βασίλισσα Ελισάβετ.


Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, μάλιστα, θα σταλεί ένα αρκουδάκι και στην ίδια τη Μέρκελ που στη βάση του ποδιού του θα είναι χαραγμένος ο αριθμός 16, όσα και τα χρόνια της απερχόμενης καγκελαρίου στην εξουσία της Γερμανίας. 

Με πληροφορίες από Washington Post


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ