Γερμανία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορωνοϊού- Μέρκελ: «Έρχεται η πιο σκληρή φάση της πανδημίας»

Γερμανία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί του κορωνοϊού- Μέρκελ: «Έρχεται η πιο σκληρή φάση της πανδημίας» Facebook Twitter
EPA
0

Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία ξεπέρασαν πλέον τους 40.000, τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν την «πιο σκληρή φάση της πανδημίας».

Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό η Γερμανία κατέγραψε 465 θανάτους και σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα από κορωνοϊό. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 40.343, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 1,9 εκατομμύρια μολύνσεις.

Η Μέρκελ, στο χθεσινό εβδομαδιαίο μήνυμά της, προειδοποίησε ότι δεν φαίνονται ακόμη στα στατιστικά οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στις γιορτές.

Η καγκελάριος προειδοποίησε τους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 5.000 ασθενείς νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ πάνω από το 80% των κλινών τους είναι κατειλημμένες. Η Μέρκελ αναγνώρισε ότι πήρε χρόνο η εκκίνηση της εκστρατείας εμβολιασμού, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός θα επιταχυνθεί. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM