Γερμανία: Μεγάλες πόλεις θέλουν να φιλοξενήσουν ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Γερμανία: Μεγάλες πόλεις θέλουν να φιλοξενήσουν ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επτά μεγάλες γερμανικές πόλεις ζητούν από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για την υποδοχή παιδιών από τους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

«Ιδιαίτερα πρέπει να βοηθηθούν αμέσως ορφανά παιδιά, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε αυτούς», αναφέρει κοινή έκκληση των δημάρχων, την οποία μετέδωσε το «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Η έκκληση, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους θα δημοσιευθεί επισήμως σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή.

Εκτός από τον Πιστόριους, την έκκληση υπογράφουν οι δήμαρχοι της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Πότσνταμ, του Αννόβερου, του Φράιμπουργκ, του Ρότενμπουργκ και της Φρανκφούρτης επί του Όντερ (ανατολική Γερμανία).

Σύμφωνα με αυτήν την έκκληση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί και να δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές πόλεις να δεχθούν ασυνόδευτους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες γι 'αυτό. Οι δήμαρχοι ανήκουν σε όλα σχεδόν τα κόμματα (Χριστιανοδημοκρατικό, Σοσιαλδημοκρατικό, Αριστερά, Πράσινοι).

Υπάρχουν επίσης και άλλες 140 πόλεις οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν πρόσφυγες. Γι αυτό και ο Πιστόριους δήλωσε στο RND: «Το γεγονός ότι τόσο πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πιο αδύναμους των αδυνάτων είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Redaktionsnetzwerk Deutschland/RND, dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM