Γερμανία: «Ασυμβίβαστη» με τις παραμέτρους του ΟΗΕ η πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Γερμανία: «Ασυμβίβαστη» με τις παραμέτρους του ΟΗΕ η πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EΡΑ
0

«Ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δηλώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, επισήμαινε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι μέτρο για το Βερολίνο εξακολουθούν να αποτελούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Χαιρετίζει δε την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να απευθύνει σύντομα πρόκληση για νέες συνομιλίες και χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το χθεσινό αποτέλεσμα, αν και, όπως αναφέρει, «λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων, μπορούσε επίσης να προβλέψει κανείς ότι οι συνομιλίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».

«Είναι αρχικά θετικό το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιήθηκαν. Αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αυτονόητο. Λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων, μπορούσε επίσης να προβλέψει κανείς ότι οι συνομιλίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ωστόσο απογοητευτικό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:

«Εξακολουθούμε να στηρίζουμε απεριόριστα τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες συνεχίζει να αισθάνεται αφοσιωμένος στη διαδικασία των συνομιλιών και ότι σκοπεύει να απευθύνει εκ νέου πρόσκληση σε άτυπες συζητήσεις με τη μορφή 5 + 1 τις επόμενες εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι τώρα ακόμη πιο σημαντικό όλες οι πλευρές, όχι μόνο να δηλώσουν την πολιτική βούλησή τους για συμβιβασμό, αλλά και να τη μετατρέψουν σε δράση προκειμένου να καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος εκπρόσωπος κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι «μέτρο για εμάς αποτελούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτό παραμένουμε απαράλλακτα. Η πρόταση για λύση δύο κρατών είναι ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM