Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια»

Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια» Facebook Twitter
Alamy
0

Έρευνα πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές μετά τις αποκαλύψεις γαλλικού μέσου πως ανθρώπινες σοροί που παραδόθηκαν για επιστημονική έρευνα, αφέθηκαν στην αποσύνθεση και έγιναν βορά ποντικιών σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, σύμφωνα με την εισαγγελία Παρισιού.

Σήμερα, ο φάκελος της έρευνας για «παραβιάσεις ακεραιότητας πτώματος» μεταβιβάστηκε στους τακτικούς ανακριτές από τους εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την αρχική φάση της έρευνας, μετά από τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο το περιοδικό l' Exrpess.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα λείψανα χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρθηκαν ως δωρεές στην επιστημονική έρευνα, ανακαλύφθηκαν σε φρικτή κατάσταση στο Κέντρο Δωρεάς Σορών (CDC) του πανεπιστημίου Descartes της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πλήθος νεκρών σωμάτων βρέθηκαν γυμνά και διασκορπισμένα στο χώρο, ακρωτηριασμένα, σωριασμένα το ένα πάνω από το άλλο ενώ ένα κομμένο κεφάλι βρισκόταν στο πάτωμα, σύμφωνα με τη l'Express που περιέγραψε τη σκηνή σαν «μαζικό τάφο». Κάποια από τα ανθρώπινα αυτά μέλη βρίσκονταν σε αποσύνθεση ενώ άλλα είχαν φαγωθεί από ποντίκια μέσα σε σακούλες που ξεχείλιζαν από σκόρπια κομμάτια σάρκας.

Ο Φρεντερίκ Ντουσέ, ο δικηγόρος των οικογενειών που κινήθηκαν νομικά κατά των υπευθύνων του κέντρου, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ευχάριστα νέα», λέγοντας πως οι ανακριτές έχουν διευρυμένη ισχύ να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο. 

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 80 καταγγελίες. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης που διεταξε το κλείσιμο του κέντρου, αλλά και διοικητική εξέταση από ομάδα επιθεωρητών που τον Ιούνιο αποφάσισαν πως το πανεπιστήμιο ευθύνεται για «σοβαρές δεοντολογικές παραβιάσεις» ως προς τη διοίκηση του CDC.

Το κέντρο που άνοιξε το 1953, ήταν το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Και μέχρι το σφράγισμά του, λάμβανε σε δωρεές εκατοντάδες σορούς κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM