Γαλλία: Πρέπει να πληρώνουν οι αρνητές για τη νοσηλεία;- Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις επικεφαλής νοσοκομείων

Γαλλία: Πρέπει να πληρώνουν οι αρνητές για τη νοσηλεία;- Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις επικεφαλής νοσοκομείων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Έντονη συζήτηση πυροδοτήθηκε στη Γαλλία μετά το ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής των νοσοκομείων του Παρισιού, για το αν θα πρέπει να καλύπτεται από την ασφάλεια υγείας η νοσηλεία αρνητών των εμβολίων για τον κορωνοϊό. 

«Όταν είναι διαθέσιμα δωρεάν και αποτελεσματικά φάρμακα, θα πρέπει οι άνθρωποι να τα αποκηρύσσουν χωρίς συνέπειες… ενώ πασχίζουμε να φροντίσουμε άλλους ασθενείς;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Μάρταν Ιρς, επικεφαλής του συστήματος των νοσοκομείων του Παρισιού. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι έθεσε το ζήτημα επειδή το κόστος για την υγεία εκτινάσσεται και σημείωσε ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα του συστήματος για όλους τους άλλους. 

Σύμφωνα με το σύστημα υγείας της Γαλλίας, όλοι οι ασθενείς κορωνοϊού που καταλήγουν στην εντατική καλύπτονται πλήρως για τη νοσηλεία, που έχει κόστος περίπου 3.000 ευρώ την ημέρα και συνήθως διαρκεί από μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες, σημειώνει το Reuters. 

Αρκετοί Γάλλοι υγειονομικοί απέρριψαν την πρόταση και ακροδεξιοί πολιτικοί ζήτησαν την απόλυση του Ιρς. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό- επικεφαλής του συμβουλίου του συστήματος νοσοκομείων της πόλης- δήλωσε ότι διαφωνεί με την πρόταση. Επίσης, hashtag που ζητά την απόλυση του Ιρς είναι δημοφιλές στη Γαλλία. 

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, δεν σχολίασε τη δήλωση του Ιρς. Όμως, η Όλγκα Ζιβερνέ, βουλευτής του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να αγνοηθεί το θέμα που τέθηκε από την ιατρική κοινότητα». 

Πρόσφατη δημοσκόπηση του IFOP έδειξε ότι το 51% των Γάλλων θεωρούν δικαιολογημένο να πληρώνουν μέρος ή όλο τον λογαριασμό της νοσηλείας οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς που καταλήγουν στην εντατική. 

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Σεμπαστιάν Ουίγκ- του οποίου το νομοσχέδιο για να πληρώνουν μέρος των ιατρικών δαπανών οι ανεμβολίαστοι απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο- είπε ότι η ιδέα δεν είναι να απορριφθούν οι μη εμβολιασμένοι από τις ΜΕΘ, αλλά να καταβάλουν μια ελάχιστη συνεισφορά για το κόστος της περίθαλψης. 

Στη Σιγκαπούρη, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, οι αρνητές των εμβολίων πρέπει να πληρώσουν για την ιατρική περίθαλψη. Ο μέσος λογαριασμός για ασθενείς με Covid που χρειάζονται νοσηλεία στις ΜΕΘ είναι περίπου 18.500 δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης.

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ