Γαλλία: Έρευνα για την Ελληνογαλλίδα υφυπουργό Ανάπτυξης- Μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό

Γαλλία: Έρευνα για την Ελληνογαλλίδα υφυπουργό Ανάπτυξης- Μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η γαλλική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα, που αφορά στην Ελληνογαλλίδα υφυπουργό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού, δυο Γαλλίδες, κατήγγειλαν τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα, την 46χρονη υφυπουργό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, γυναικολόγο στο επάγγελμα και από τον Μάιο μέλος της κυβέρνησης Μακρόν.

Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση, να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».

Η Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος ειδικευμένη στην ενδομητρίωση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην κυβέρνηση Μακρόν ενώ παρά τις κατηγορίες, διατήρησε τον ρόλο της στην κυβέρνηση ως υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM