Γαλλία: 300.000 διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις του συνδικάτου CGT και των κίτρινων γιλέκων

Γαλλία: 300.000 διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις του συνδικάτου CGT και των κίτρινων γιλέκων Facebook Twitter
EPA
0

Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε περίπου 200 πόλεις της Γαλλίας έπειτα από έκκληση κυρίως του συνδικάτου CGT.


Τα αιτήματα των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ήταν η αύξηση μισθών και η φορολογική δικαιοσύνη. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν για πρώτη φορά και τα κίτρινα που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη τα συνδικάτα, ανέφερε το CGT.

Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο, που καλεί σε μια νέα μέρα κινητοποιήσεων στα μέσα Μαρτίου, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μια «επιτυχία» και υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκονται συναντήσεις εντός συνδικάτων για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στις πορείες, τα αιτήματα ήταν πολυάριθμα: αύξηση μισθών, φορολογική δικαιοσύνη, αντίθεση στη μεταρρύθμιση του Λυκείου ή στην αύξηση των εξόδων εγγραφής των ξένων φοιτητών, δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM