G20: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μεγάλες διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες

G20: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μεγάλες διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες Facebook Twitter
0

Μεγάλες διαδηλώσεις σήμερα στο Μπουένος Άιρες, όπου πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος του G20. 

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την παγκόσμια οικονομική πολιτική, όμως είναι απίθανο να καταφέρουν να φθάσουν κοντά στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων.

G20: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μεγάλες διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες Facebook Twitter
EPA

Αστυνομικοί, λιμενικοί και συνοριοφύλακες έχουν αποκλείσει μια περιοχή 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων περιμετρικά του παραποτάμιου συνεδριακού κέντρου Costa Salguero, όπου διεξάγεται η Σύνοδος. Η κυκλοφορία των φορτηγών πλοίων στον ποταμό Λα Πλάτα απαγορεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Η πορεία διαμαρτυρίας οργανώνεται από έναν συνασπισμό εργατικών ενώσεων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τη Σύνοδο.

Το Μπουένος Άιρες έχει αποκλειστεί. Τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς ανεστάλησαν και εκατοντάδες διασταυρώσεις έχουν κλείσει με την αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα και πεζούς. Η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε εθνική αργία για τις τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε στους πολίτες να φύγουν από την πόλη για τη Σύνοδο.

«Η κυβέρνηση επέβαλε απαγορευτικούς όρους» δήλωσε η Μπέβερλι Κιν, συντονίστρια της πορείας και επικεφαλής του Jubileo Sur-Dialogo 2000, μιας οργάνωσης υπέρ μιας μεταρρύθμισης για το χρέος της Λατινικής Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ασφαλείας περιόρισε την απόσταση που επιτρέπεται να διανύσει η πορεία κατά της G20 στα 2,5 χιλιόμετρα από την κεντρική λεωφόρο της πόλης, τη λεωφόρο Avenida 9 de Julio, έως το κτίριο του Καπιτωλίου.

Βασικό θέμα συζήτησης της φετινής G20 θα είναι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Πέρυσι, η Γερμανία είχε διοργανώσει τη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο. Σε εκείνη τη Σύνοδο, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν οχήματα και πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM