Φούχτελ: «Το μυστικό όπλο της Μέρκελ»

Φούχτελ: «Το μυστικό όπλο της Μέρκελ» Facebook Twitter
1

Έκτενέστατο άρθρο φιλοξενεί η  Süddeutsche Zeitung στο «σαλόνι» της, το οποίο αφορά στην πρόσφατη περιοδεία του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ειδικού επιτετραμμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, σε Πτολεμαϊδα, Βέροια και Ηράκλειο. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Φούχτελ είναι το μυστικό όπλο της Μέρκελ  και πως «κάτι κάνει σωστά. Οι Έλληνες δεν τον χορταίνουν».

Όπως  αναφέρει  η Ντόιτσε Βέλε στην επισκόπηση του Τύπου, η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι ο κ. Φούχτελ πρέπει καταρχάς «να φροντίσει για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Και για το σκοπό αυτό «έχει ξεκινήσει ένα είδος επανάστασης από χαμηλά, την οποία θα πρέπει από κοινού να κάνουν Γερμανοί και Έλληνες περιφερειακοί πολιτικοί. Μακριά από πρωτεύουσες και κομματικά συμφέροντα. Η ευκαιρία για κάτι τέτοιο είναι πρόσφορη. Τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμη τους. Οι Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες διαβεβαιώνουν εν τω μεταξύ πως είναι εκεί μόνο για τους πολίτες. Κι ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι πως σε μια τέτοια επανάσταση η γερμανική βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός βομβαρδίζεται από προσκλήσεις τοπικών παραγόντων. Μαζί του δεν φέρνει όμως τίποτα περισσότερο από κάτι που θα μπορούσε γρήγορα να εξανεμιστεί: ελπίδα».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια