Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία: Η καταστροφή στη Βαλένθια όπως φαίνεται από το διάστημα

Η ανυπολόγιστη ζημιά στη Βαλένθια όπως φαίνεται από το διάστημα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 158 νεκρούς μετράει η Ισπανία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Dana που έφερε ειδικά στη Βαλένθια, ανυπολόγιστο κόστος. 

Εκτός από τον ανθρώπινο πόνο και τις απώλειες που μετρά η Βαλένθια και οι γύρω περιοχές, οι πλημμύρες προκάλεσαν φυσικές καταστροφές που η χώρα είχε να αντιμετωπίσει δεκαετίες.

Η ESA, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, δημοσίευσε εικόνες από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8 από το τοπίο στη Βαλένθια, μετά την τραγωδία.

Μια σύγκριση εικόνων πριν και μετά τις πλημμύρες, μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής των αμμόλοφων, όπως φαίνεται από το διάστημα. Οι δύο φωτογραφίες δείχνουν το τοπίο γύρω από τη Βαλένθια στις 8 και στις 30 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Dana, δείχνοντας τη «δραματική μεταμόρφωση» γύρω από την περιοχή  La Albufera.

Σε αυτό το σημείο εκβάλλει ο ποταμός Magro, ο οποίος υπερχείλισε μετά την Dana και αποτέλεσε την πηγή μεγάλου μέρους των καταστροφών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια: Τι αλλάζει στην πρόσβαση και την κάλυψη

Διεθνή / Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια - Τι αλλάζει

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, αναθεωρεί τις οδηγίες για εμβόλια COVID, γρίπης, HPV και άλλα - Επηρεάζεται η πρόσβαση, η ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό σύστημα;
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM