Φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη: Στους 188 οι νεκροί - «Είναι τρομακτικό», λέει η Μέρκελ

Φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη: Στους 184 οι νεκροί - «Είναι τρομακτικό», λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
EPA
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «τρομακτικό» αυτό που συνέβη με τις πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες ενώ ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών συνολικά έφτασε τους 188.

Η Μέρκελ υποσχέθηκε άμεση οικονομική βοήθεια μετά από επίσκεψη σε μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 157 ατόμων μόνο στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για στη χειρότερη φυσική καταστροφή στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια.

Ο αριθμός των νεκρών στο Βέλγιο ανέρχεται σε 31.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ακόμα ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να γίνουν καλύτερες και πιο γρήγορες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι τρομακτικό», είπε στους κατοίκους της μικρής πόλης Adenau. «Η γερμανική γλώσσα δεν μπορεί να περιγράψει την καταστροφή που έχει συμβεί.» πρόσθεσε.

«Ήθελα να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας σουρεαλιστικής κατάστασης», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι της είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει με λόγια αυτό που αισθάνεται μπροστά στην καταστροφή.

«Είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν ενωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλον», τόνισε και δήλωσε κατ' επανάληψη ότι η πολιτεία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης αγνοουμένων ενώ νωρίτερα σήμερα μια περιοχή της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, επλήγη επίσης από πλημμύρες, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, μερικά οχήματα παρασύρθηκαν και τμήματα της γης θάφτηκαν κάτω από πυκνή λάσπη στο Berchtesgadener Land. Εκατοντάδες διασώστες αναζητούν επιζώντες στην περιοχή, που συνορεύει με την Αυστρία.

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Bernhard Kern.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα υποχωρούν τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM