Φίλος του Κούσνερ, που του απένειμε χάρη ο Τραμπ, κατηγορείται πως κατασκόπευε την σύζυγό του

Φίλος του Κούσνερ, που του απένειμε χάρη ο Τραμπ, κατηγορείται πως κατασκόπευε την σύζυγό του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Επτά μήνες αφού του απένειμε χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κεν Κάρσον είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ότι παρακολουθούσε παράνομα την πρώην σύζυγό του, αποκτώντας κρυφά πρόσβαση στον υπολογιστή της. 

Σε βάρος του Κάρσον- που είναι στενός φίλος του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και πρώην αρχισυντάκτης της The New York Observer- απαγγέλθηκαν κατηγορίες για λαθρακρόαση και παραβίαση υπολογιστή, αμφότερα κακουργήματα. 

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Κάρσον ότι χρησιμοποίησε spyware για να παραβιάσει τον υπολογιστή της συζύγου του το 2015, όταν ο γάμος του ζευγαριού κατέρρεε. Κάθε μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών. 

«Δεν θα αποδεχθούμε τις προεδρικές χάρες ως “κάρτες εξόδου από τη φυλακή” για αυτούς που έχουν καλές διασυνδέσεις στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος του Κάρσον. 

Ο Κεν Κάρσον χρησιμοποίησε το λογισμικό WebWatcher για να παρακολουθεί τι πληκτρολογούσε στον υπολογιστή της η σύζυγός του, από τα γραφεία της The Observer. Με αυτό τον τρόπο απέκτησε τους κωδικούς της για τους λογαριασμούς της στο Gmail και το Facebook. Χρησιμοποίησε την παράνομη πρόσβαση για να την κατασκοπεύει από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο τον Ιανουάριο του 2016. 

Οι κατηγορίες αυτές είναι η νέα εξέλιξη μιας υπόθεσης που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018, όταν η διοίκηση Τραμπ πρότεινε τον Κάρσον για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του National Endowment for the Humanities, μιας ανεξάρτητης ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ. 

Όταν το FBI ξεκίνησε τον έλεγχο ρουτίνας για τον Κάρσον, διαπίστωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες πως είχε παρενοχλήσει αρκετούς ανθρώπους. Τον περασμένο Οκτώβριο οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για κυβερνοπαρακολούθηση και παρενόχληση τριών ανθρώπων. Από τις τελευταίες κινήσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος ήταν να απονείμει χάρη στον Κάρσον, μεταξύ άλλων αρκετών γνωστών ή πρώην συνεργατών του.

Πέρα από τις σχέσεις του με τον Κούσνερ, ο Κάρσον στο παρελθόν έγραφε τις ομιλίες του Ρούντολφ Τζουλιάνι , πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ.  

Με πληροφορίες από New York Times 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM