Φιλιππίνες: Πιλότος πάτησε κατά λάθος το κουμπί έκτακτης ανάγκης και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση

Φιλιππίνες: Πιλότος πάτησε κατά λάθος το κουμπί έκτακτης ανάγκης και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση Facebook Twitter
0

Πιλότος της Saudi Arabian Airlines πάτησε κατά λάθος σήμερα ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης μέσα στο αεροπλάνο του, προκαλώντας φόβο για αεροπειρατεία και την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού δυνάμεων ασφαλείας μόλις προσγειώθηκε στη Μανίλα, σε απομονωμένη περιοχή του αερολιμένα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Η αστυνομία και δύναμη ασφαλείας του αεροδρομίου περικύκλωσαν το αεροπλάνο μόλις έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο Νινόι Ακίνο προερχόμενο από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Ο πύργος ελέγχου είχε αναφέρει ότι το αεροπλάνο "απειλείτο", εξήγησε εκπρόσωπος της Αρχής πολιτικής αεροπορίας. Στην πραγματικότητα "η κατάσταση είναι φυσιολογική. Ειπώθηκε ότι ο πιλότος πάτησε άθελά του το κουμπί έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Μανίλας Οσκαρ Αλμπαγιάλντε.

 


 

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μείνουν δύο ώρες μέσα στο αεροπλάνο, πριν οι αρχές επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

Στη Σαουδική Αραβία, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό. Η κρατική σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε ότι το συμβάν έληξε και ότι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από την πτήση 872.

 

Αρχικά, η Κόνι Μπούνγκαγκ, η εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μανίλας, είχε αναφέρει ότι ο πύργος ελέγχου είχε ειδοποιηθεί πως το αεροπλάνο "απειλείτο" ενώ βρισκόταν 32 χλμ. από τη Μανίλα.

 

"Δώσαμε οδηγίες στον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος σε απομονωμένη περιοχή", του αεροδρομίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αερολιμένα Εντμουντ Μόνρεαλ. "Ευτυχώς, κατά την προσγείωση, το πλήρωμα είπε ότι έγινε λάθος. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με θέματα ασφάλειας. Το κουμπί πατήθηκε από λάθος. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι πατήθηκε δύο φορές".

 

Ο Μόνρεαλ είπε ότι στο αεροπλάνο γίνεται ενδελεχής έρευνα προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός για την αεροπορία στο υπουργείο Μεταφορών Ρομπέρτο Λιμ δήλωσε ότι η αστυνομία εξετάζει γιατί το κουμπί που σημαίνει συναγερμό για αεροπειρατεία πατήθηκε από τον πιλότο και ότι θα εξεταστούν διάφορα πρόσωπα σε σχέση με το περιστατικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM