Φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν για σχεδιασμό χτυπημάτων στη Ρωσία

Φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν για σχεδιασμό χτυπημάτων στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε πέντε φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Γιαροσλάβλ, βορειοανατολικά της Μόσχας.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται πως σχεδίαζαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων «σε διαφορετικές ρωσικές πόλεις και περιοχές», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της FSB.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι ρωσικές υπηρεσίες εντόπισαν ένα οπλοστάσιο από αυτοσχέδιες βόμβες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Οι προετοιμασίες του φερόμενου πυρήνα συντονίζονταν μέσα από ιδιωτικές ομάδες συνομιλιών στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram, ανέφερε η υπηρεσία.

Τα φερόμενα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν το Telegram για να συντονίσουν την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, τόνισε η FSB, ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας.

Επικαλούμενες ιδιαίτερα την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, οι ρωσικές αρχές διέταξαν στα μέσα Απριλίου το μπλοκάρισμα της εφαρμογής Telegram – που είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία – διότι αρνήθηκε να παραδώσει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τα κρυπτογραφημένα κλειδιά που θα επέτρεπαν την ανάγνωση των μηνυμάτων των χρηστών.

Επικριτές του Κρεμλίνου θεωρούν την ενέργεια τρόπο ελέγχου της πολιτικής συζήτησης και καταστολής των αντιτιθέμενων φωνών στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM