Το FBI βρήκε άκρως απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα

Το FBI βρήκε άκρως απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Πράκτορες του FBI που έκαναν έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα αφαίρεσαν 11 σετ απόρρητων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως άκρως απόρρητα και θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο σε ειδικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Το FBI πήρε περίπου 20 κιβώτια με αντικείμενα κατά τη διάρκεια της έρευνας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που είχαν επισημανθεί ως άκρως απόρρητα ή απόρρητα.

Ανάμεσα στη λίστα με τα κατασχεθέντα αντικείμενα βρίσκονται δέσμες φωτογραφιών, χειρόγραφο σημείωμα, πληροφορίες για τον «πρόεδρο της Γαλλίας» και άλλα. 

Οι δικηγόροι του κ. Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε την εξουσία του για να αποχαρακτηρίσει το υλικό προτού αποχωρήσει από τη θέση του.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει την εξουσία να αποχαρακτηρίζει έγγραφα, υπάρχουν συγκεκριμένοι ομοσπονδιακοί κανονισμοί που καθορίζουν συγκεκριμένη διαδικασία για να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. 

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ