Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά

Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά Facebook Twitter
0

«Απάτη» χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις πληροφορίες πως το FBI έψαχνε στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάκο έγγραφα σχετικά με πυρηνικά.

«Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι απάτη» επεσήμανε, ειδικότερα, μέσω social media.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. 

Ο μεγιστάνας δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως πρόκειται πράγματι για «απάτη» σε βάρος του, ενώ υπονόησε πως οι πράκτορες μπορεί να «φύτεψαν» στοιχεία. 

«Γιατί το FBI δεν θα επέτρεπε την επιθεώρηση των χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο με την παρουσία των δικηγόρων μας, ή άλλων;» διερωτήθηκε. 

Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης για το κατά πόσο ο Τραμπ, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Μέρικ Γκάρλαντ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής αστυνομίας και διορισμένος από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει, επίσης, να δημοσιοποιήσει μια επεξεργασμένη λίστα με τα κατασχεθέντα στοιχεία. 

Ο Γκάρλαντ επεσήμανε πως αποφάσεις για τέτοιες έρευνες δεν λαμβάνονται εύκολα και προτιμώνται άλλοι τρόποι, συνήθως. 

Η δημόσια επιβεβαίωση της επιχείρησης του FBI είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη πρακτική, ωστόσο ο ίδιος ο Τραμπ είχε κάνει γνωστό το περιστατικό από το βράδυ της Δευτέρας. 

Η πλευρά του Τραμπ έχει ζητήσει την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα και η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή από το FBI επεσήμανε πως οι πράκτορες πήραν 10 κουτιά με κατασχεθέντα αντικείμενα από το σπίτι του τέως προέδρου, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα. 

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM