Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά

Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά Facebook Twitter
0

«Απάτη» χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις πληροφορίες πως το FBI έψαχνε στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάκο έγγραφα σχετικά με πυρηνικά.

«Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι απάτη» επεσήμανε, ειδικότερα, μέσω social media.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. 

Ο μεγιστάνας δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως πρόκειται πράγματι για «απάτη» σε βάρος του, ενώ υπονόησε πως οι πράκτορες μπορεί να «φύτεψαν» στοιχεία. 

«Γιατί το FBI δεν θα επέτρεπε την επιθεώρηση των χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο με την παρουσία των δικηγόρων μας, ή άλλων;» διερωτήθηκε. 

Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης για το κατά πόσο ο Τραμπ, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Μέρικ Γκάρλαντ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής αστυνομίας και διορισμένος από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει, επίσης, να δημοσιοποιήσει μια επεξεργασμένη λίστα με τα κατασχεθέντα στοιχεία. 

Ο Γκάρλαντ επεσήμανε πως αποφάσεις για τέτοιες έρευνες δεν λαμβάνονται εύκολα και προτιμώνται άλλοι τρόποι, συνήθως. 

Η δημόσια επιβεβαίωση της επιχείρησης του FBI είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη πρακτική, ωστόσο ο ίδιος ο Τραμπ είχε κάνει γνωστό το περιστατικό από το βράδυ της Δευτέρας. 

Η πλευρά του Τραμπ έχει ζητήσει την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα και η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή από το FBI επεσήμανε πως οι πράκτορες πήραν 10 κουτιά με κατασχεθέντα αντικείμενα από το σπίτι του τέως προέδρου, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα. 

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM