Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά

Τραμπ: «Απάτη» οι πληροφορίες για έρευνα του FBI για έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά Facebook Twitter
0

«Απάτη» χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις πληροφορίες πως το FBI έψαχνε στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάκο έγγραφα σχετικά με πυρηνικά.

«Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι απάτη» επεσήμανε, ειδικότερα, μέσω social media.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα, αφότου ο Ρεπουμπλικάνος είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. 

Ο μεγιστάνας δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως πρόκειται πράγματι για «απάτη» σε βάρος του, ενώ υπονόησε πως οι πράκτορες μπορεί να «φύτεψαν» στοιχεία. 

«Γιατί το FBI δεν θα επέτρεπε την επιθεώρηση των χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο με την παρουσία των δικηγόρων μας, ή άλλων;» διερωτήθηκε. 

Η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης για το κατά πόσο ο Τραμπ, φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Μέρικ Γκάρλαντ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της αμερικανικής αστυνομίας και διορισμένος από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είχε εγκρίνει προσωπικά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει, επίσης, να δημοσιοποιήσει μια επεξεργασμένη λίστα με τα κατασχεθέντα στοιχεία. 

Ο Γκάρλαντ επεσήμανε πως αποφάσεις για τέτοιες έρευνες δεν λαμβάνονται εύκολα και προτιμώνται άλλοι τρόποι, συνήθως. 

Η δημόσια επιβεβαίωση της επιχείρησης του FBI είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη πρακτική, ωστόσο ο ίδιος ο Τραμπ είχε κάνει γνωστό το περιστατικό από το βράδυ της Δευτέρας. 

Η πλευρά του Τραμπ έχει ζητήσει την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα και η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή από το FBI επεσήμανε πως οι πράκτορες πήραν 10 κουτιά με κατασχεθέντα αντικείμενα από το σπίτι του τέως προέδρου, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα. 

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM