Facebook και Twitter μπλόκαραν (επιτέλους) τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ

Facebook και Twitter μπλόκαραν (επιτέλους) τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
0

Twitter και Facebook ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν προσωρινά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη βίαιη εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας του λογαριασμού του για 24 ώρες», πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα το διάστημα αυτό», διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον Facebook ένα βίντεο, στο οποίο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας πως εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

Οι κινήσεις έγιναν αφού επικριτές και ακόμη και ορισμένοι σύνεργοι των εταιρειών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τούς άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την παραπληροφόρηση που οδήγησε στο χάος της Τετάρτης

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM