ΑΘΗΝΑ

Εξαφάνιση υποβρυχίου: «Τρομοκρατημένος» ο 19χρονος με το ταξίδι – Ήταν δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα

Εξαφάνιση υποβρυχίου: «Τρομοκρατημένος» ο 19χρονος για το ταξίδι – Ήταν δώρο για τον πατέρα του Facebook Twitter
0

Μετά το τέλος των ερευνών για το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan και την επιβεβαίωση ότι και οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν κατά την καταστροφική ενδόρρηξη, έρχονται στο φως ανθρώπινες ιστορίες. 

Τις μέρες πριν το ταξίδι με το υποβρύχιο, ο 19χρονος Suleman Dawood είχε εμφανιστεί διστακτικός για τη συμμετοχή του στην αποστολή για το ναυάγιο του Τιτανικού, όπως ενημέρωσε η θεία του. 

Η Azmeh Dawood, αδελφή του Πακιστανού μεγιστάνα Shahzada Dawood, είπε στο NBC News πως ο ανιψιός της έλεγε ότι «δεν ήταν πολύ έτοιμος» για το ταξίδι και δήλωνε «τρομοκρατημένος». 

Ωστόσο, επιβιβάστηκε τελικά στο βαθυσκάφος της OceanGate το Σαββατοκύριακο της Γιορτής του Πατέρα γιατί ήθελε να ευχαριστήσει τον πατέρα του, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τις ιστορίες του Τιτανικού, σύμφωνα με την ίδια. 

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσε συνεχώς τις εξελίξεις και καταρρακώθηκε όταν έμαθε για την τραγική μοίρα των δικών της.

«Νιώθω λες και είμαι μέσα σε μία πολύ κακή ταινία, με αντίστροφη μέτρηση, αλλά δεν ξέρεις για τι μετράς αντίστροφα. Προσωπικά, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω όταν τους σκεφτόμουν» σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, πως ο αδελφός της είχε «απόλυτη εμμονή» με τον Τιτανικό από νεαρή ηλικία και δεν εξεπλάγη όταν έμαθε πως αγόρασε εισιτήριο για το ταξίδι.

Η ίδια και ο αδελφός της είναι γόνοι μιας από τις πλέον εξέχουσες επιχειρηματικές δυναστείες στο Πακιστάν. Η ομώνυμη επιχειρηματική αυτοκρατορία της οικογένειας, η Dawood Hercules Corp., έχει επενδύσεις στη γεωργία, στον τομέα της υγείας και σε άλλες βιομηχανίες.

Ο Shahzada ήταν αντιπρόεδρος της Engro Corporation με έδρα το Καράτσι και σύμβουλος της Prince's Trust International, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς τους ζήτησαν από τον κόσμο να «κρατήσει τις ψυχές των εκλιπόντων και την οικογένειά μας στις προσευχές του» και ευχαρίστησαν τις ομάδες αναζήτησης για τις «άοκνες προσπάθειές τους».

«Η απέραντη αγάπη και υποστήριξη που λαμβάνουμε συνεχίζει να μας βοηθά να αντέξουμε αυτή την αδιανόητη απώλεια» δήλωσαν.

Με πληροφορίες από NBC News

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM