Ερντογάν: Το ίδιο ποταποί με όταν έκαιγαν τις πόλεις μας οι Έλληνες

Ερντογάν: Το ίδιο ποταποί με όταν έκαιγαν τις πόλεις μας οι Έλληνες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ακραία προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, χαρακτηρίζοντας του Έλληνες «άπιστους» και «ποταπούς», ακόμη και σήμερα.

«Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες.

Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Μετά την μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από το Κοτζάτεπε και επεκτάθηκε στο Ντουμλούπινάρ, αυτό το γεμάτο πίστη έθνος έριξε από τη Σμύρνη τους άπιστους στη θάλασσα.

Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή, εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν  και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από την μια πλευρά, ο στρατός μας προελαύνανε προς την Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ.

Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε περήφανος ότι ανύψωσε τη χώρα του πολύ πέρα από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού, που ήταν ο στόχος της Τουρκίας.

«Το έθνος μας, που κέρδισε την εθνική του ανεξαρτησία, έπρεπε να περιμένει πολύ για να φτάσει στην ανεπτυγμένη και ευημερούσα Τουρκία που ονειρευόταν μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας», είπε, επαίροντας την διακυβέρνησή του.

«Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», ενώ προέτρεψε τους πολίτες του να δώσουν την μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε Ερντογάν το συγκεντρωμένο πλήθος, παίρνοντας θετική απάντηση.

Απάντηση Οικονόμου σε Ερντογάν: «Έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία»

Το νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία.

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM