Το Ερμιτάζ ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία

Το Ερμιτάζ ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη αξίωσε την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο από τη συλλογή του στην Ιταλία, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από χώρες της Δύσης. 


Το ρωσικό μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα, παλιότερα και εγνωσμένου κύρους στον κόσμο, ζήτησε την επιστροφή των αντικειμένων που αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο Μιλάνο έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. 


Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το γλυπτό «Έρως και Ψυχή» του Αντόνιο Κανόβα που εκτίθεται στο Gallerie d’Italia του Μιλάνου στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ερμιτάζ, αλλά και τον πίνακα Young Woman with Feather Hat του Τιτσιάνο που εκτίθεται στο Παλάτσο Ρεάλε. 


Σε επιστολή του διευθυντή του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι στα δύο μουσεία, αναφέρεται πως η απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, σημαίνει πως «όλα τα εκπληκτικά αυτά δάνεια πρέπει να επιστραφούν από το εξωτερικό στη Ρωσία» και πως «το Ερμιτάζ είναι ένα κρατικό μουσείο που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού». 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, το μουσείο έχει επίσης ζητήσει την επιστροφή πίνακα  Young Woman  του Πικάσο από το Φοντατσιόνε Φέντι της Ρώμης. Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν στην Ιταλία και ήταν προγραμματισμένο να εκτεθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. 


Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM