Το Ερμιτάζ ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία

Το Ερμιτάζ ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο στην Ιταλία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη αξίωσε την επιστροφή των έργων τέχνης που έχουν δοθεί ως δάνειο από τη συλλογή του στην Ιταλία, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από χώρες της Δύσης. 


Το ρωσικό μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα, παλιότερα και εγνωσμένου κύρους στον κόσμο, ζήτησε την επιστροφή των αντικειμένων που αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο Μιλάνο έως το τέλος του τρέχοντος μήνα. 


Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το γλυπτό «Έρως και Ψυχή» του Αντόνιο Κανόβα που εκτίθεται στο Gallerie d’Italia του Μιλάνου στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ερμιτάζ, αλλά και τον πίνακα Young Woman with Feather Hat του Τιτσιάνο που εκτίθεται στο Παλάτσο Ρεάλε. 


Σε επιστολή του διευθυντή του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι στα δύο μουσεία, αναφέρεται πως η απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, σημαίνει πως «όλα τα εκπληκτικά αυτά δάνεια πρέπει να επιστραφούν από το εξωτερικό στη Ρωσία» και πως «το Ερμιτάζ είναι ένα κρατικό μουσείο που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού». 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, το μουσείο έχει επίσης ζητήσει την επιστροφή πίνακα  Young Woman  του Πικάσο από το Φοντατσιόνε Φέντι της Ρώμης. Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν στην Ιταλία και ήταν προγραμματισμένο να εκτεθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. 


Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ