Εργαζόμενος του γαλλικού προξενείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Δυτική Όχθη

Εργαζόμενος του γαλλικού προξενείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Γάλλος εργαζόμενος στο γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Ιερουσαλήμ συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε λαθρεμπόριο όπλων από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ο Ρομέν Φρανκ φέρεται να μετέφερε περίπου 70 πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, επεσήμανε η Σιν Μπετ.

Συνελήφθη πριν αρκετές εβδομάδες και σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε αυτόν και σε ορισμένους Παλαιστίνιους, φερόμενα μέλη του δικτύου λαθρεμπόρων.


Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ εξήγησε ότι ο ύποπτος είναι «μέλος του γενικού προξενιού στην Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την υπόθεση και συνεργάζεται με τις ισραηλινές αρχές.


Ο ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε η Σιν Μπετ για ένα παλαιστινιακό δίκτυο που μετέφερε λαθραία στρατιωτικού τύπου όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, στη Δυτική Όχθη.


«Ο εργαζόμενος στο προξενείο περνούσε τα όπλα (...) τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας όχημα του γαλλικού προξενείου, το οποίο υποβαλλόταν σε λιγότερους ελέγχους στο πέρασμα Ερέζ (στα σύνορα Ισραήλ- Γάζας), όπως συνηθίζεται με τέτοιου τύπου οχήματα», ανακοίνωσε η Σιν Μπετ.


Αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι το κίνητρο του Γάλλου ήταν οικονομικό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM