Έρευνα του FBI στο σπίτι του Μάικ Πενς για απόρρητα έγγραφα

Έρευνα του FBI στο σπίτι του Μάικ Πενς για απόρρητα έγγραφα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO
0

Έρευνα στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην Ιντιάνα έκανε το FBI σήμερα, μετά από τον εντοπισμό διαβαθμισμένων εγγράφων στην κατοχή του τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται από δύο πηγές, που επικαλούνται οι New York Times, βοηθοί του Πενς παρίσταντο στην έρευνα μετά από συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

 

Ο τέως αντιπρόεδρος έλειπε από το σπίτι όταν έλαβε χώρα η έρευνα, καθώς είχε ταξιδέψει στην Καλιφόρνια για τη γέννηση της εγγονής του. 

Χθες κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι ο Πενς είχε λάβει κλήτευση από τον ειδικό σύμβουλο που ερευνά τις προσπάθειες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνει στην εξουσία, μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020.

Διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν βρεθεί και στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, αλλά και σε δύο γραφεία του νυν προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Στην περίπτωσή του, επρόκειτο για έγγραφα από την εποχή που διατελούσε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. 

Μετά τις αποκαλύψεις του Μπάιντεν, και ο Πενς γνωστοποίησε πως είχε και αυτός μερικά έγγραφα στην κατοχή του. Δεν έχει γίνει γνωστά πόσα ή το περιεχόμενό τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM