Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η αστυνομία προχώρησε σε νέα σύλληψη, ενός 15χρονου

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η αστυνομία προχώρησε σε νέα σύλληψη Facebook Twitter
Αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νέου υπόπτου, ενός 15χρονου, για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Ζόλινγκεν. 

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας για την επίθεση στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν στη Γερμανία, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Σύμφωνα με το BBC, οι τέσσερις από αυτούς είναι βαριά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με την BILD, ο πρώτος συλληφθείς ήταν νεότερος από τον καταζητούμενο και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε με την περιγραφή του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες.  

Η εφημερίδα περιγράφει τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επισημαίνει ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο. Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε πάντως το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία.   

Σημειώνεται ότι κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ωστόσο το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις.   

Επίθεση Ζόλινγκεν: Τέλος το φεστιβάλ για την Πολυμορφία - Σε σοκ η πόλη  

«Απόψε στη Ζόλινγκεν βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αισθανόμαστε φρίκη και μεγάλη θλίψη. Θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα αναγκαζόμαστε να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά η επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους», δήλωσε ο δήμαρχος της Ζόλινγκεν Τιμ Κούρτσμπαχ.  

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, κι επρόκειτο να διαρκέσει ως και αύριο Κυριακή.  

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου.  

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.  

Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει επίσης από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει τη σύλληψη.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM