Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιηθεί για την επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Παρότι είχαν προειδοποιηθεί δεν ενέκριναν ούτε συμμετείχαν με οποιονδήποτε ρόλο στην εκτέλεση της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο το NBC όσο και το CBS, μετέδωσαν συγκεκριμένα πως το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον για την επιχείρησή του στο Ιράν.

Το Ισραήλ σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε πως εντός των ημερών θα προχωρήσει σε απάντηση στο Ιράν, για την επίθεση εκατοντάδων drones και πυραύλων το Σάββατο. «Όμως δεν εγκρίναμε την απάντηση», συμπλήρωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN, την ώρα που ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει ακόμη την απάντησή του για την επίθεση.

Για την επίθεση, από την μεριά του το Ιράν κάνει λόγο για κατάρριψη αρκετών drone από την αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει πυραυλική επίθεση. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος σε μήνυμά του τόνισε πως «ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας».

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζων ζημιά» μετά από τις εκρήξεις. «Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αναφέρθηκε καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με δημοσιογράφους του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM