Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε την καταγγελία πρώην μοντέλου που δημοσίευσε ο Guardian, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση το 1997.

 

Η Έιμι Ντόρις δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα, σε αποκλειστική συνέντευξη, ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά, έξω από την τουαλέτα στο VIP θεωρείο του στο US Open, τον Σεπτέμβριο του 1997.

 

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ διέψευσε τα λεγόμενα της γυναίκας, που σήμερα είναι 48 ετών. «Οι ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς. Θα εξετάσουμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο ώστε να λογοδοτήσει ο Guardian για την κακόβουλη δημοσίευση αυτού του ατεκμηρίωτου ρεπορτάζ», δήλωσε η Τζένα Έλις, νομική σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η καταγγελία της Έιμι Ντόρις

 

Η Έιμι Ντόρις ήταν 24 ετών όταν συνέβη η σεξουαλική επίθεση που καταγγέλλει. Ένα συμβάν που την έκανε να νιώσει «παραβιασμένη» και «αηδιασμένη», δήλωσε στον Guardian.

 

Τον Σεπτέμβριο του 1997 η Έιμι Ντόρις επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη με τον τότε σύντροφό της Τζέισον Μπιν, ο οποίος ήταν φίλος του Ντόναλντ Τραμπ. Το ζευγάρι επισκέφθηκε τον Τραμπ στον ουρανοξύστη του και φιλοξενήθηκε στο VIP θεωρείο του στο US Open, ενώ μετά το περιστατικό που καταγγέλλει η Ντόρις πήγαν οι τρεις τους και σε τελετή στη μνήμη του Τζιάνι Βερσάτσε.

 

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ παρακολουθούσαν το τουρνουά τένις στο θεωρείο του Τραμπ, η Έιμι Ντόρις πήγε στην τουαλέτα.

 

Όταν βγήκε, δήλωσε στον Guardian, ο Τραμπ την περίμενε απ'έξω. «Αρχικά νόμιζα ότι περίμενε για να πάει στην τουαλέτα, αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν έτσι». Περιέγραψε ότι ο Τραμπ έπεσε πάνω της έπειτα από μία σύντομη στιχομυθία, στην οποία θυμάται να γελά νευρικά και να του λέει «Όχι, φύγε».

 

«Έχωσε τη γλώσσα του μέχρι τον λαιμό μου και εγώ τον έσπρωχνα. Τότε με αγκάλιασε πιο σφιχτά και τα χέρια του έπιαναν παντού, στα οπίσθιά μου, το στήθος μου, τη μέση μου. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από το κράτημά του», περιέγραψε μεταξύ άλλων η Ντόρις.

 

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε η Έιμι Ντόρις, ανέφεραν ότι αν υπήρχε ανάρμοστη συμπεριφορά έξω από την τουαλέτα, τότε θα υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες.

 

Ακόμη, σχολίασαν ότι είναι απίθανο η Ντόρις να παρέμενε οικειοθελώς κοντά στον Τραμπ, τόσο στο US Open όσο και στην τελετή για τον Βερσάτσε, τις μέρες μετά την επίθεση που καταγγέλλει. Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκαν γιατί εκείνη κάθισε δίπλα στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής, ενώ μπορούσε να καθίσει στην άλλη πλευρά του Μπιν.

 

Επίσης, οι δικηγόροι του Τραμπ σημείωσαν ότι η Ντόρις δεν έκανε ποτέ κάποια καταγγελία στις αρχές και σχολίασαν ότι η στιγμή που επέλεξε για να τα πει αυτά δημόσια- τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές- δείχνει ότι μπορεί τα κίνητρά της να είναι πολιτικά.