«Δεν μπορούσα να ξεφύγω»: Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση

«Δεν μπορούσα να ξεφύγω»: Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Η Έιμι Ντόρις κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση (Πηγή φωτό Guardian)
0

Πρώην μοντέλο, σε συνέντευξη στον Guardian, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση. Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια, συνέβη πριν από περίπου δύο δεκαετίες, στο US Open.

Η Έιμι Ντόρις είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Τραμπ την πλησίασε έξω από την τουαλέτα, στο VIP θεωρείο του στο τουρνουά τένις της Νέας Υόρκης, στις 5 Σεπτεμβρίου 1997. Η Ντόρις, 24 ετών τότε, δήλωσε ότι ο Τραμπ έβαλε με τη βία τη γλώσσα του στο στόμα της, ότι την άγγιζε σε όλο της το σώμα και ότι την κρατούσε σφιχτά, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ξεφύγει. Δήλωσε ότι ένιωσε «παραβιασμένη» και «αηδιασμένη».

«Έχωσε τη γλώσσα του μέχρι τον λαιμό μου και εγώ τον έσπρωχνα. Τότε με αγκάλιασε πιο σφιχτά και τα χέρια του έπιαναν παντού, στα οπίσθιά μου, το στήθος μου, τη μέση μου. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από το κράτημά του. Δεν ξέρω πώς το λένε όταν κάποιος χώνει τη γλώσσα του στον λαιμό κάποιου. Αλλά εγώ την πίεζα προς τα έξω με τα δόντια μου», περιέγραψε η Ντόρις.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι παρενόχλησε, κακοποίησε ή φέρθηκε ανάρμοστα στην Ντόρις.

Η ίδια έδωσε στον Guardian ως στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες της το εισιτήριό της για το US Open και έξι φωτογραφίες στις οποίες είναι μαζί του, σε διαφορετικές ημέρες στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ ήταν τότε 51 ετών, παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Μάρλα Μέιπλς.

Τα λεγόμενα της Ντόρις επιβεβαίωσαν αρκετοί άνθρωποι στους οποίους εκμυστηρεύτηκε το συμβάν, ανάμεσά τους ένας φίλος στη Νέα Υόρκη και η μητέρα της- στους οποίους τηλεφώνησε αμέσως- όπως και ένας ψυχολόγος και φίλους στους οποίους μίλησε τα χρόνια που ακολούθησαν. Όλοι ανέφεραν ότι η Ντόρις τους είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες που ταίριαζαν με αυτά που δήλωσε στον Guardian.

Η Έιμι Ντόρις, 48 ετών σήμερα και μητέρα δίδυμων κοριτσιών, είπε ότι σκέφτηκε να μιλήσει δημόσια το 2006, όταν αρκετές άλλες γυναίκες είχαν κάνει παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του τότε υποψηφίου προέδρου. Όμως, αποφάσισε να μην το κάνει, εν μέρει επειδή σκέφτηκε ότι αυτό μπορεί να βλάψει την οικογένειά της.

«Τώρα, που οι κόρες μου κοντεύουν 13 ετών, θέλω να ξέρουν ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να τους κάνει κάτι που δεν θέλουν. Προτιμώ να είμαι πρότυπο. Θέλω να δουν ότι δεν έμεινα σιωπηλή, ότι όρθωσα το ανάστημα απέναντι σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο».

 

Η καταγγελία της Έιμι Ντόρις

Η Έιμι Ντόρις λέει ότι πέρασε αρκετές ημέρες με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο του 1997, όταν είχε πάει στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύντροφό της, Τζέισον Μπιν. Ο τελευταίος- ιδρυτής αρκετών περιοδικών μόδας και lifestyle- ήταν φίλος του Τραμπ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Ντόρις λέει πως ο Μπιν την πήγε να συναντήσει τον Τραμπ, στο γραφείο του στον Trump Tower, προτού πάνε μαζί να παρακολουθήσουν το US Open. «Με φλέρταρε αμέσως, πολύ δυνατά. Φαινόταν σύνηθες για έναν συγκεκριμένο τύπο, άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν... παρότι ήμουν εκεί με τον σύντροφό μου», δήλωσε.

Το ζευγάρι πήγε μαζί με άλλους φίλους του Τραμπ στο θεωρείο του. Η Ντόρις λέει ότι η σεξουαλική επίθεση που καταγγέλλει έγινε όταν εκείνη σηκώθηκε για να πάει στην τουαλέτα, που ήταν πίσω από ένα χώρισμα, σε απόσταση λίγων μέτρων από εκεί που οι καλεσμένοι του Τραμπ παρακολουθούσαν το τουρνουά. «Είχα κάποιο θέμα με τους φακούς επαφής μου», είπε.

Όταν βγήκε, δήλωσε στον Guardian, ο Τραμπ την περίμενε απ'έξω. «Αρχικά νόμιζα ότι περίμενε για να πάει στην τουαλέτα, αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν έτσι». Περιέγραψε ότι ο Τραμπ έπεσε πάνω της έπειτα από μία σύντομη στιχομυθία, στην οποία θυμάται να γελά νευρικά και να του λέει «Όχι, φύγε».

Υποστηρίζει ότι είπε στον Τραμπ «όχι, σε παρακαλώ σταμάτα», αλλά εκείνος «δεν νοιάστηκε». «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Όταν κάποιος σου λέει όχι, είναι όχι. Και αυτό δεν είχε αποτέλεσμα για εμένα, δεν ήταν αρκετό», δήλωσε στον Guardian.

«Ήμουν σε σοκ. Ένιωσα παραβιασμένη, προφανώς. Αλλά δεν το επεξεργάστηκα, απλά προσπαθούσα να πάω πίσω και να μιλήσω στους άλλους και να περάσω καλά γιατί, δεν ξέρω, ένιωθα πιεσμένη να το κάνω αυτό».

Δεν θυμάται αν είπε στον τότε σύντροφό της τις πλήρεις λεπτομέρειες, αλλά λέει ότι του ζήτησε να πει στον Τραμπ να την αφήσει ήσυχη. «Πρέπει να κάνεις κάτι, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω», ανέφερε ότι είπε στον Μπιν.

Ο Μπιν δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Guardian να σχολιάσει. Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο Μπιν τους είπε πως δεν θυμάται να του είπε η Ντόρις ότι συνέβη οτιδήποτε ανάρμοστο με τον Τραμπ ή ότι ένιωθε άβολα κοντά του.

«Δεν μπορούσα να ξεφύγω»: Πρώην μοντέλο κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Η Έιμι Ντόρις ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον τότε σύντροφό της, Τζέισον Μπιν (Πηγή φωτό Guardian)

Οι επόμενες συναντήσεις

Η Ντόρις λέει δεν υπήρξε άλλη σοβαρή επίθεση από τον Τραμπ, κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, αλλά πρόσθεσε ότι εκείνος συνέχισε να την κυνηγάει, παρότι τον απέρριπτε.

Την επομένη της σεξουαλικής επίθεσης που καταγγέλλει, η Ντόρις και ο Μπιν πήγαν ξανά στο θεωρείο του Τραμπ στο US Open. Καθ' οδόν, σταμάτησαν στο διαμέρισμα του Τραμπ στον ουρανοξύστη του, όπου έβγαλαν φωτογραφίες με διάσημους που επίσης τον είχαν επισκεφθεί προτού πάνε στο τουρνουά, ανάμεσά τους οι μουσικοί Λένι Κράβιτζ και o Sean Combs. Στη συνέχεια πήγαν στο θεωρείο του στο US Open μαζί με άλλους διάσημους, όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Ντόρις, ο Μπιν και ο Τραμπ πήγαν μαζί σε τελετή στη μνήμη του Τζιάνι Βερσάτσε. Σε ερώτημα του Guardian γιατί συνέχισε να περνά χρόνο μαζί τους, μετά το συμβάν που καταγγέλλει, εκείνη απάντησε: «Είχα πάει εκεί από τη Φλόριντα και ήμουν με τον Τζέισον. Δεν είχα χρήματα, ούτε πού να πάω. Πηγαίναμε από τη μία εκδήλωση στην άλλη».

Αργότερα επεξεργάστηκε πλήρως τι ακριβώς συνέβη, λέει. «Άνθρωποι περνούν χρόνια κοντά σε εκείνους που τους έχουν κακοποιήσει. Αυτό γίνεται όταν συμβαίνει κάτι τραυματικό, παγώνεις», δήλωσε.

Τι απαντούν οι δικηγόροι του Τραμπ

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε η Έιμι Ντόρις, ανέφεραν ότι αν υπήρχε ανάρμοστη συμπεριφορά έξω από την τουαλέτα, τότε θα υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες.

Ακόμη, σχολίασαν ότι είναι απίθανο η Ντόρις να παρέμενε οικειοθελώς κοντά στον Τραμπ, τόσο στο US Open όσο και στην τελετή για τον Βερσάτσε, τις μέρες μετά την επίθεση που καταγγέλλει. Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκαν γιατί εκείνη κάθισε δίπλα στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής, ενώ μπορούσε να καθίσει στην άλλη πλευρά του Μπιν.

Επίσης, οι δικηγόροι του Τραμπ σημείωσαν ότι η Ντόρις δεν έκανε ποτέ κάποια καταγγελία στις αρχές και σχολίασαν ότι η στιγμή που επέλεξε για να τα πει αυτά δημόσια- τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές- δείχνει ότι μπορεί τα κίνητρά της να είναι πολιτικά.

Ο Guardian σημειώνει ότι έμαθε για πρώτη φορά τα όσα αναφέρει η Έιμι Ντόρις μέσω ενός ατζέντη μοντέλων, που είχε δουλέψει μαζί της, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί το συμβάν. Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα εμπιστευτικά πριν από 15 μήνες, αλλά δεν ήταν σίγουρη για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Τελικά, αποφάσισε πρόσφατα να κάνει αυτό το βήμα.

«Όταν εισβάλλεις στον χώρο κάποιου, δεν έχει σημασία αν σε βιάζουν, είναι σεξουαλική επίθεση και αυτό δεν είναι ΟΚ. Δεν αγγίζεις κάποιον εκτός αν θέλει να τον αγγίξεις. Και δεν έκανα τίποτα για να τον ενθαρρύνω να με αγγίξει», δήλωσε η ίδια, ενώ εξέφρασε τον εκνευρισμό της γιατί άλλες γυναίκες που έχουν καταγγείλει παρόμοια συμπεριφορά του Τραμπ, κατηγορήθηκαν ότι ψεύδονται.

«Έχω σιχαθεί να τον βλέπω να γλιτώνει. Κουράστηκα να είμαι σιωπηλή. Είναι κάπως καθαρτικό. Θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Και θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι αυτός είναι ο πρόεδρός μας. Τέτοια πράγματα κάνει και αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM