Επικοινωνία Μέρκελ και Ερντογάν - Τι είπε ο τούρκος πρόεδρος στην Καγκελάριο

Επικοινωνία Μέρκελ και Ερντογάν - Τι είπε ο τούρκος πρόεδρος στην Καγκελάριο Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και τα περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ερντογάν συνεχάρη τη Μέρκελ για την επανεκλογή της σε τέταρτη θητεία ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο του διαλόγου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, βρέθηκαν το προσφυγικό και οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για επιτάχυνση του διαλόγου και της συνεργασίας και υποσχέθηκαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και για τα ζητήματα των προσφύγων.

Οι ηγέτες τόνισαν την κοινή συνεργασία του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ερντογάν και  Μέρκελ τόνισαν επίσης τη σπουδαιότητα της σημαντικής συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο Ερντογάν μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Αφρίν και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM