Επιχειρηματίας μείωσε την τιμή στον καφέ για όποιον φέρνει φλιτζάνι, κουτάλι και ζάχαρη από το σπίτι του

Μείωσε την τιμή στον καφέ για όποιον φέρνει φλιτζάνι, κουτάλι και ζάχαρη από το σπίτι του Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένας επιχειρηματίας στην Ιταλία σκέφτηκε έναν τρόπο για να μετριάσει την ακρίβεια στην τιμή του καφέ.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια που διευθύνει το μπαρ «Bottega del Caffé» στην πόλη Μιλέζιμο της Σαβόνα, αποφάσισε να βάλει έκπτωση στην τιμή του καφέ εάν ο πελάτης φέρει από το σπίτι του το φλιτζάνι, το κουταλάκι και τη ζάχαρη. Έτσι αν ο πελάτης επιλέξει να φέρει τον υπόλοιπο εξοπλισμό από το σπίτι του αντί για 1,20 ευρώ, ο καφές θα κοστίζει για εκείνον 0,70 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία, με τη διευθύντρια της επιχείρησης, Βαλεντίνα Βεντουρίνο, να δηλώνει στη «La Stampa» πως πρόκειται ξεκάθαρα για «μία πρόκληση» που ξεκίνησε όταν είχε κυκλοφορήσει η είδηση, ότι μία πελάτισσα είχε χρεωθεί 2 ευρώ αφού ζήτησε ένα επιπλέον πιάτο για να μοιραστεί τα μακαρόνια με την κόρη της.

Όταν λοιπόν ο πατέρας της πρότεινε χιουμοριστικά πως θα έπρεπε να επιβληθεί μειωμένη τιμή εάν οι πελάτες φέρνουν τα σκεύη τους από το σπίτι, η Βαλεντίνα έσπευσε να τυπώσει τις αφίσες με τη νέα προσφορά.

Οι πρώτοι πελάτες έμειναν έκπληκτοι, αλλά στη συνέχεια –με σύμμαχο και το διαδίκτυο– φαίνεται πως διάφοροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εμφανίστηκαν με το δικό τους σερβίτσιο και τα υλικά για έναν φθηνότερο καφέ.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ιταλία, υπάρχουν εκείνοι που το βλέπουν ως μία έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον ιδέα αλλά και αυτοί που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα περαιτέρω δείγμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και που ταλανίζει μια από τις ιταλικές παραδόσεις.

Ως προς το κομμάτι της ακρίβειας, η διευθύντρια του μπαρ δήλωσε στην Corriere della Sera πως «όταν αυξάνεις τις τιμές, αναλαμβάνεις όλες τις συνέπειες, υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν και αυτοί που σε κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση. Έτσι, με αυτό το κόλπο, κατά κάποιο τρόπο, το ισορροπήσαμε».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM