Επιχειρηματίας μείωσε την τιμή στον καφέ για όποιον φέρνει φλιτζάνι, κουτάλι και ζάχαρη από το σπίτι του

Μείωσε την τιμή στον καφέ για όποιον φέρνει φλιτζάνι, κουτάλι και ζάχαρη από το σπίτι του Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένας επιχειρηματίας στην Ιταλία σκέφτηκε έναν τρόπο για να μετριάσει την ακρίβεια στην τιμή του καφέ.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια που διευθύνει το μπαρ «Bottega del Caffé» στην πόλη Μιλέζιμο της Σαβόνα, αποφάσισε να βάλει έκπτωση στην τιμή του καφέ εάν ο πελάτης φέρει από το σπίτι του το φλιτζάνι, το κουταλάκι και τη ζάχαρη. Έτσι αν ο πελάτης επιλέξει να φέρει τον υπόλοιπο εξοπλισμό από το σπίτι του αντί για 1,20 ευρώ, ο καφές θα κοστίζει για εκείνον 0,70 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία, με τη διευθύντρια της επιχείρησης, Βαλεντίνα Βεντουρίνο, να δηλώνει στη «La Stampa» πως πρόκειται ξεκάθαρα για «μία πρόκληση» που ξεκίνησε όταν είχε κυκλοφορήσει η είδηση, ότι μία πελάτισσα είχε χρεωθεί 2 ευρώ αφού ζήτησε ένα επιπλέον πιάτο για να μοιραστεί τα μακαρόνια με την κόρη της.

Όταν λοιπόν ο πατέρας της πρότεινε χιουμοριστικά πως θα έπρεπε να επιβληθεί μειωμένη τιμή εάν οι πελάτες φέρνουν τα σκεύη τους από το σπίτι, η Βαλεντίνα έσπευσε να τυπώσει τις αφίσες με τη νέα προσφορά.

Οι πρώτοι πελάτες έμειναν έκπληκτοι, αλλά στη συνέχεια –με σύμμαχο και το διαδίκτυο– φαίνεται πως διάφοροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εμφανίστηκαν με το δικό τους σερβίτσιο και τα υλικά για έναν φθηνότερο καφέ.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ιταλία, υπάρχουν εκείνοι που το βλέπουν ως μία έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον ιδέα αλλά και αυτοί που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα περαιτέρω δείγμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και που ταλανίζει μια από τις ιταλικές παραδόσεις.

Ως προς το κομμάτι της ακρίβειας, η διευθύντρια του μπαρ δήλωσε στην Corriere della Sera πως «όταν αυξάνεις τις τιμές, αναλαμβάνεις όλες τις συνέπειες, υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν και αυτοί που σε κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση. Έτσι, με αυτό το κόλπο, κατά κάποιο τρόπο, το ισορροπήσαμε».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM