Οι τιμές αυτού του καφέ έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ- Και πωλείται παντού

Οι τιμές αυτού του καφέ έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ- και πωλείται παντού Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι παγκόσμιες τιμές για τους κόκκους καφέ Robusta έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δώδεκα χρόνια. 

Τέτοιοι κόκκοι χρησιμοποιούνται συχνότερα για την παρασκευή στιγμιαίου καφέ, εσπρέσο και αλεσμένων μειγμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg ενώ πολλοί λάτρεις του καφέ προτιμούν τους υψηλής ποιότητας κόκκους arabica που πωλούνται στις καφετέριες, ο robusta είναι συνήθως φθηνότερος επειδή το δέντρο είναι πιο ανθεκτικό και απαιτεί λιγότερη φροντίδα, καθιστώντας ευκολότερη την παραγωγή του σε μεγάλες ποσότητες.

Η ποικιλία αυτή χρησιμοποιείται συχνά στον στιγμιαίο καφέ, στον εσπρέσο και στα αλεσμένα μείγματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και η ζήτηση έχει αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες λύσεις. 

Οι βασικοί καλλιεργητές, ωστόσο, δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με την αύξηση της ζήτησης, με τις τιμές χονδρικής πώλησης να φτάνουν αυτή την εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δώδεκα ετών.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του κλάδου στο Bloomberg  το πρώτο εξάμηνο του 2023 εξήχθησαν περισσότεροι κόκκοι robusta σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τις πληροφορίες για την αυξημένη ζήτηση επιβεβαίωσαν και η Βραζιλιάνικη Ένωση Παραγωγών Στιγμιαίου Καφέ και η Nestle SA και η Tata Coffee.

Η αύξηση της ζήτησης για στιγμιαίο καφέ έχει απτά αποτελέσματα στην παραγωγή. Για παράδειγμα, το Βιετνάμ, ο κύριος εξαγωγέας robusta, συγκέντρωσε τη μικρότερη σοδειά εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Βραζιλία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός Robusta, επλήγη σκληρά από την ξηρασία, η οποία οδήγησε επίσης στην ανάπτυξη λίγων κόκκων καφέ στην επικράτειά της.

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ