Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα Facebook Twitter
EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που «προσπαθούσε να προκαλέσει ζημιές στο ισραηλινό διαχωριστικό τείχος», μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τον Μάρτιο, ο αποκλεισμένος θύλακας μαστίζεται από συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτών.


«Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα. Αφού τραυματίστηκε, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.


Ο Παλαιστίνιος Άτεφ Μοχάμεντ Σάλεχ, ηλικίας 32 ετών, καταγόταν από Τζαμπαλίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του θύλακα και δεν απέχει πολύ από το τείχος.

Οι αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ερρίφθησαν τα πυρά που είχαν στόχο τον Παλαιστίνιο.


Στη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Χαμάς, πραγματοποιούνται αιματηρές διαδηλώσεις από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος του τείχους. Από τότε μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους 176 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης. 

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Θύλακας μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Μεσογείου, η Λωρίδα της Γάζας τελεί τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια υπό αυστηρό ισραηλινό αποκλεισμό από ξηρά και θάλασσα. Η επιβίωση των σχεδόν δύο εκατομμυρίων κατοίκων της εξαρτάται από τη χορήγηση ξένης βοήθειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ