Ένα tweet του Έλον Μασκ στοίχισε στην Tesla 14 δισεκατομμύρια δολάρια

Ένα tweet του Έλον Μασκ στοίχισε στην Tesla 14 δισεκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Εξαιτίας ενός και μόνο tweet του Έλον Μασκ, η αξία της Tesla έπεσε κατά 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla Motors έγραψε στο Twitter πως η τιμή της μετοχής της εταιρείας ήταν πολύ ψηλή. Η μαζική αντίδραση που προκάλεσε το Tweet, κόστισε και προσωπικά στον Μασκ περίπου 3 δισεκατομμύρια από το μερίδιό του στην Tesla, καθώς μέτοχοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την εταιρεία. 

«Η μετοχή της Tesla είναι πολύ ακριβή» έγραψε μεταξύ άλλων σε ένα μπαράζ «τιτιβισμάτων», ενώ ορκίστηκε να πουλήσει και όλα τα υπάρχοντά του. Σε άλλο Tweet μοιράστηκε με τους 33,4 εκατομμύρια followers του πως η σύντροφός του ήταν εξοργισμένη μαζί του ενώ αλλού έγραψε «οργή, οργή ενάντια στον θάνατο του φωτός της συνείδησης». 

 

 Την Παρασκεύη, η Wall Street Journal έκανε ερώτηση στον δισεκατομμυριούχο αν αστειευόταν για την τιμή της μετοχής με εκείνον να απαντά λακωνικά «όχι». 

Η μετοχή της Tesla's έχει εκτιναχθεί φέτος, ανεβάζοντας την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας κοντά στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ορόσημο που αν το αγγίξει, επιφυλάσσει μπόνους εκατοντάδων εκατομμυρίων για τον νοτιοαφρικανό μεγιστάνα και εφευρέτη. 

«Τα σχόλια του Μασκ [...] οπωσδήποτε δημιουργούν πονοκέφαλο στους μετόχους [...] καθώς τα Tweet παραμένουν αμφιλεγόμενο ζήτημα και προκαλεί προφανώς εκνευρισμό στην Wall Street», σχολιάζει ο αναλυτής Ντάνιελ Άιβς της Wedbush Securities μιλώντας στο Reuters. 

Το 2018 ο Μασκ είχε τουιτάρει πως ίσως αφαιρούσε την Tesla από την χρηματιστηριακή αγορά, προκαλώντας και τότε τεράστιες διακυμάνσεις στην μετοχή της. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε τότε κρίνει πως το σχόλιο είχε γίνει σκόπιμα για να επηρεάσει την αγορά και είχε επιβάλει πρόστιμο στον Μασκ, υποχρεώνοντας την Tesla να λάβει μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 

Η ρυθμιστική αρχή είχε επιβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων στον Μασκ, και ο ίδιος συμφώνησε πως όλες οι μελλοντικές αναρτήσεις του θα ελέγχονται από δικηγόρους πριν δημοσιευτούν. 

Ένα tweet του Έλον Μασκ στοίχισε στην Tesla 14 δισεκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
Ο Έλον Μασκ και η Grimes

Τον περασμένο μήνα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη ότι η Tesla και ο Μασκ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια μαζική αγωγή μετοχών για το Tweet περί απόσυρσης της Tesla από το χρηματιστήριο, καθώς τον κατηγορούν μεταξύ άλλων ότι προσπάθησε να τους εξαπατήσει. 

Τα tweet του έχουν προκαλέσει προβλήματα και άλλες φορές στο παρελθόν. Πέρυσι είχε αποκαλέσει παιδόφιλο ένα Βρετανό καταδύτη που συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη. 

Όσο για το σπίτι του που «ορκίζεται» ότι θα πουλήσει, ο Μασκ τονίζει πως υπάρχει ένας όρος στο πωλητήριο. «Μου ανήκει το παλιό σπίτι του Gene Wilder. Δεν μπορεί να «διαλυθεί» ή να χάσει κομμάτι της «ψυχής» του», σημείωσε για το ακίνητο που είχε αγοράσει από τον γνωστό ηθοποιό και παραγωγό το 2013. 

Με πληροφορίες από Reuters και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ