Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι που δείχνει τον Σαντίκ Καν με μπικίνι πετάει πάνω από το Λονδίνο

Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι που δείχνει τον Σαντίκ Καν με μπικίνι πετάει πάνω από το Λονδίνο Facebook Twitter
(ΕPA)
1

Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι, που απεικονίζει τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν να φοράει μπικίνι, πετάει σήμερα πάνω από την πλατεία του Κοινοβουλίου. 

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαμαρτύρονται για την αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Το ύψους εννέα μέτρων μπαλόνι είναι μια απάντηση σε αντίστοιχο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Ντόναλντ Τραμπ ως μωρό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου τον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Γιάνι Μπρούρι θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο της ελευθερίας του λόγου.

«Ύστερα από το μπαλόνι Τραμπ που οι αρχές επέτρεψαν να πετάξει πάνω από το Λονδίνο τον Ιούλιο, ας έχουμε και ένα μπαλόνι με το "Mωρό Καν" και ας δούμε αν ο κ. Καν και το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου θα το επιτρέψουν» έγραψε ο Μπρούρι στη σελίδα στο Crowdfunder που ξεκίνησε για να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο χάπενινγκ. 

Και συνεχίζει λέγοντας πως «όσο ο Σάντικ Καν είναι δήμαρχος, είδαμε την εγκληματικότητα να αυξάνεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι άνθρωποι στο Λονδίνο δε νιώθουν ασφαλής, μόνο τη φετινή χρονιά είχαμε 81 δολοφονίες».

Ο Μπρούρι υποστηρίζει σαφώς τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας στους δημοσιογράφους πως «πολλοί άνθρωποι στην πόλη νιώθουν πως δεν εκπροσωπούνται από τον Καν. Πιστεύω πως απαιτείται σεβασμός για τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου και τον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου, τον πρόεδρο της Αμερικής. 

Η καμπάνια συγκέντρωσε πάνω από 59.000 στερλίνες από σχεδόν 3.500 υποστηρικτές και είχε δημοσιογραφική κάλυψη από το Fox News και το Russia Τoday. 

H αρχική ιδέα για ένα μπαλόνι που θα απεικονίζει τον δήμαρχο ως μωρό, αντικαταστάθηκε από την εικόνα ενός ενήλικα που φοράει μαγιό μπικίνι. Πρόκειται για αναφορά στην πρόθεση του Καν να απαγορεύσει τις διαφημίσεις που απεικονίζουν μοντέλα με μαγιό από το μετρό καθώς θεωρεί πως ενισχύουν την κακή εικόνα των γυναικών για το σώμα τους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ