Μια δροσερή σαλάτα που περιέχει πεπόνι και... σκουλήκια. Μία τοματόσουπα με σπαράγγια και...ακρίδες. Ραβιόλια με μους από... σκαθάρια. Αυτό το εστιατόριο στην Μπανγκόκ έχει στόχο να κάνει τους πελάτες του να αλλάξουν γνώμη για τα έντομα και όχι μόνο, εντάσσοντας τα στο μενού του, με όσο το δυνατόν πιο ευφάνταστους τρόπους. Είναι επίσης η προσωπική εκστρατεία του ιδιοκτήτη αυτού του εστιατορίου εναντίον της κατανάλωσης κρέατος, το οποίο θεωρείται ανθυγιεινό. Όπως διατείνεται ο ίδιος, τα έντομα είναι το ίδιο πλούσια σε πρωτεϊνη, ασβέστιο, σίδηρο και άλλες βιταμίνες, χωρίς να επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό με χοληστερίνη και όλα εκείνα που συνεπάγεται η συχνή κατανάλωση προϊόντων κρέατος. Και μπορεί στην παρούσα φάση τα έντομα να προτιμώνται ως θρεπτική τροφή από 2 εκ. ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, ωστόσο δεν φαίνεται ότι είναι και τόσο εύκολη μια εκστρατεία που θα μας αλλάξει τη γνώμη για τις ιδιότητες τους - όσο θαυματουργές κι αν ισχυρίζονται κάποιοι ότι είναι.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Μηδέν φόρος για νέους έως 25 ετών» - Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Γιώργος Καπουτζίδης: Η δημόσια αφιέρωση στον σύντροφό του και το μήνυμα αγάπης από σκηνής

Ρολόι 116.000 ευρώ «πρόδωσε» τον τράπερ στην ΑΑΔΕ

Live το τελευταίο αντίο στον Τζόρτζιο Αρμάνι: Συγκίνηση στο Μιλάνο για τον «βασιλιά της μόδας»

Μετρό: Κλείνει στις 4 το απόγευμα ο σταθμός «Σύνταγμα»

σχόλια