Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση για τη χρήση του εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό στις ηλικίες 12-17 ετών.

 

Επί του παρόντος το συγκεκριμένο εμβόλιο, τεχνολογίας mRNA, έχει εγκριθεί για τη χρήση σε πολίτες από 18 ετών και άνω στην ΕΕ. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αναμένεται τον Ιούλιο, εκτός αν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Ήδη ο EMA έχει εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τα παιδιά 12-15 ετών

 

Η επιτροπή του ΕΜΑ για τα ανθρώπινα φάρμακα θα προχωρήσει σε επισπευσμένη αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν με την αίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας. Σε αυτά περιλαμβάνονται αποτελέσματα από μία μεγάλη κλινική δοκιμή, που συνεχίζεται, η οποία περιλαμβάνει εφήβους ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

 

Η γνωμοδότηση της επιτροπής για την επέκταση χρήσης του εμβολίου, μαζί με τις όποιες απαιτήσεις για περαιτέρω μελέτες και πρόσθετη παρακολούθηση ασφαλείας, θα προωθηθεί στην Κομισιόν, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση για τις χώρες- μέλη της ΕΕ, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο ΕΜΑ.