Εμβόλιο: Η Ρωσία προσφέρει 100 εκατ. δόσεις του Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εμβόλιο: Η Ρωσία προσφέρει 100 εκατ. δόσεις του Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της,  Sputnik V, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Σύμφωνα με το RDIF η ποσότητα είναι αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η ανάρτηση αυτή έρχεται στον απόηχο του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca για την προμήθεια των εμβολίων της εταιρείας στην Ένωση.

Φον ντερ Λάιεν: Το συμβόλαιο με την AstraZeneca περιλαμβάνει δεσμευτικούς όρους

Ευρωπαϊκά Μέσα αναφέρουν ότι η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να παραδώσει τις 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ετσι η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε εντολή για ελέγχους σε εργοστάσια της εταιρείας, κατάσχοντας μάλιστα και έγγραφα προκειμένου να ερευνηθούν, ενώ ζήτησε από την AstraZeneca να δημοσιοποιήσει το μεταξύ τους συμβόλαιο προκειμένου να γίνει γνωστή η συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει την πρόθεση να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την AstraZeneca για την τροφοδοσία της Ευρώπης με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM