EMA: Ίσως και «εντός εβδομάδων» η απόφαση για το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

EMA: «Εντός εβδομάδων» ενδεχομένως η απόφαση για το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
AP
0

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να εκδώσει «εντός εβδομάδων» απόφαση σχετικά με το εάν θα εγκρίνει τη χρήση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση της αίτησης για το Paxlovid.

Η έγκριση που ζητείται αφορά στη θεραπεία ήπιας έως μέτρια νόσησης COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω, με βάρος τουλάχιστον 40 κιλών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της ασθένειάς, δήλωσε ο EMA.

Ενώ τα εμβόλια είναι στο επίκεντρο για την καταπολέμηση της πανδημίας, οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν τις θεραπείες ως ένα νέο εργαλείο κατά της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Όμικρον, η οποία έχει πλέον ανιχνευθεί σε περισσότερες από 128 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο EMA έχει ήδη αξιολογήσει ένα μέρος των δεδομένων κατά τη διάρκεια αναθεώρησης του Paxlovid, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο.

Το σχήμα αυτό των δύο φαρμάκων της Pfizer (Paxlovid), το οποίο προορίζεται να λαμβάνεται στο σπίτι για πέντε ημέρες αμέσως μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων του COVID-19, εγκρίθηκε για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Σε μια κλινική δοκιμή, παρουσίασε σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Την ίδια ώρα ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα επανέλαβε σήμερα ότι δεν είναι σίγουρος για την ανάγκη χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου για τον COVID-19 ενώ επισήμανε ότι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο απέναντι στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Όμικρον.

Αντίθετα, ο CEO της Moderna Inc, Stephen Bancel, την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι ενδεχομένως το φθινόπωρο του 2022 να χρειαστεί μία ακόμα δόση του εμβολίου, καθώς η αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών δόσεων είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για μία τέταρτη αναμνηστική δόση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί», είπε ο Μπουρλά στο CNBC, πριν από την παρουσίαση της Pfizer στο συνέδριο υγειονομικής περίθαλψης της J.P. Morgan.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM