ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Έλον Μασκ: Μόνο οι συνδρομητές θα εμφανίζονται πλέον στα προτεινόμενα του Twitter

Έλον Μασκ: Μόνο οι συνδρομητές θα εμφανίζονται πλέον στα προτεινόμενα του Twitter Facebook Twitter
0

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε ότι από τις 15 Απριλίου μόνο οι συνδρομητές στο πρόγραμμα επί πληρωμή Blue του Twitter θα επωφελούνται στη ροή «Για εσάς» της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Έλον Μασκ, οι αναρτήσεις από λογαριασμούς που δεν πληρώνουν - επομένως δεν είναι επαληθευμένοι (δεν έχουν το blue tick) - δεν θα φαίνονται στους υπόλοιπους στη ροή «For You».

Οι χρήστες προς το παρόν πληρώνουν 7 δολάρια το μήνα για επαλήθευση με «μπλε τικ», επιτρέποντας παράλληλα την πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες. Ο Μασκ είπε ότι οι αλλαγές ήταν «ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (bots) που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην πλατφόρμα». Ακόμη, πρόσθεσε πως «η ψηφοφορία σε δημοσκοπήσεις θα απαιτεί επαλήθευση για τον ίδιο λόγο». 

Η αλλαγή έχει επικριθεί από ορισμένους χρήστες των social media. Ένας πρώην εργαζόμενος στην ομάδα επαλήθευσης του Twitter που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε στο BBC πως «Ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα μου ήταν να προστατεύσουμε τους χρήστες από τον πραγματικό κόσμο και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το εντελώς αντίθετο.

»Οι επαληθευμένοι χρήστες θα χρησιμοποιούν πλέον τη δύναμη και την παρουσία τους στην πλατφόρμα για να επηρεάσουν οτιδήποτε, κάνοντας παραπληροφόρηση και προκαλώντας προβλήματα για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Είναι μια σιωπηλή απειλή που κανείς δεν βλέπει».

O Μασκ στράφηκε σε ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνδρομή για να καλύψει την απώλεια των διαφημιστικών εσόδων που είχε από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας. Αρχικά ήθελε να δοθεί στους χρήστες μια επαλήθευση με «μπλε τικ», όταν πλήρωναν μηνιαία χρέωση.

Αλλά οι χρήστες έρχονταν με αργούς ρυθμούς, έτσι η χασούρα των τελευταίων μηνών τον εξαναγκάζουν σε αυτή την κίνηση, με την ελπίδα να αποφέρει κέρδος από συνδρομές.

Το Twitter είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αρχίσει να τερματίζει το «επαληθευμένο πρόγραμμα παλαιού τύπου» και θα αφαιρέσει τα «τικ» την 1η Απριλίου.

Όπως είναι λογικό, η εταιρεία προτρέπει τα άτομα που ήταν εγκεκριμένα να εγγραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue. Ο Έλον Μασκ είπε στους υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα ότι το Twitter εκτιμάται πλέον στα 20 δισ. δολάρια, μέσω ενός email που επικαλούνται οι New York Times. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό λιγότερο από 50% από τα 44 δισ. δολάρια που κατέβαλε ο Musk για να αγοράσει την εταιρεία πέρυσι.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Διεθνή / Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τη διαφάνεια των συμβολαίων των εμβολίων Covid-19

Η Επιτροπή συμφώνησε μόνο να δώσει μερική πρόσβαση σε ορισμένα συμβόλαια, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν διαγραφεί για την προστασία εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα ιδιωτικότητας
LIFO NEWSROOM