ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Twitter: Διέρρευσαν τμήματα του πηγαίου κώδικα - Στα δικαστήρια ο Έλον Μασκ

Twitter: Διέρρευσαν τμήματα του πηγαίου κώδικα - Στα δικαστήρια ο Έλον Μασκ Facebook Twitter
0

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο τμήματα του πηγαίου κώδικα της δημοφιλούς πλατφόρμας Twitter και η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ ξεκινά νομικές ενέργειες.

Ο επιχειρηματίας σκοπεύει μέσω της δικαστικής οδού να εντοπίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τον λογαριασμό ο οποίος δημοσίευσε τις πληροφορίες στο Github, μια πλατφόρμα ανταλλαγής κώδικα για την ανάπτυξη λογισμικού που ανήκει στη Microsoft.

Πιο συγκεκριμένα, το Twitter ζήτησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ να διατάξει το Github να παραδώσει «όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης που σχετίζονται με τον χρήστη με το όνομα «FreeSpeechEnthusiast».

Η πλατφόρμα ζητά από το GitHub τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τα email, τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διευθύνσεις IP των εμπλεκομένων στη διαρροή.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τη διαρροή, σύμφωνα με τους New York Times.

Η απάντηση του Github

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι αναρτήθηκαν «διάφορα αποσπάσματα» του πηγαίου κώδικα του Twitter στο διαδίκτυο. Το Github δήλωσε ότι κατέβασε τον κώδικα την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος του Twitter.

Τι είναι ο πηγαίος κώδικας

Ο πηγαίος κώδικας μιας πλατφόρμας απαρτίζεται από όλα τα αρχεία κώδικα που χρειάζονται για να μετατραπεί ένα πρόγραμμα από αναγνώσιμη μορφή σε μια ή περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, σε εκτελέσιμη μορφή. Είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι αναγνώσιμος από τον άνθρωπο και μορφοποιημένος με τρόπο που να μπορούν να κατανοήσουν οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες.

Η αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του Twitter μπορεί να καταστήσει την υπηρεσία πιο ευάλωτη σε απόπειρες πειρατείας.

Η ειρωνεία προς τον Έλον Μασκ

Το όνομα χρήστη που επέλεξε το άτομο το οποίο προχώρησε στη διαρροή φαίνεται ότι είχε ως στόχο να ειρωνευτεί τον Μασκ, ο οποίος υποστήριζε ότι προχώρησε σε εξαγορά του Twitter με στόχο να αποκαταστήσει την «ελευθερία του λόγου» στην πλατφόρμα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla είχε δηλώσει ότι σκόπευε να δημοσιοποιήσει μέρος του πηγαίου κώδικα, που αφορούσε τα προτεινόμενα tweets.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Η ακρόαση του Κογκρέσου σηματοδοτεί την αρχή της εξέτασης της απόπειρας δολοφονίας, με τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, να αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
«Κουτσή πάπια» ή κάποιος με κληρονομιά; Πώς η ανακοίνωση Μπάιντεν επηρεάζει τις σχέσεις των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες

Διεθνή / «Κουτσή πάπια» ή αφήνει κληρονομιά; Πώς η απόσυρση Μπάιντεν επηρεάζει τις σχέσεις των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν έρχεται σε ταραχώδη περίοδο στις παγκόσμιες υποθέσεις, με συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα και έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας
LIFO NEWSROOM
Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Διεθνή / Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν από τον 24χρονο ευρωβουλευτή να προωθήσει το ζήτημα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετώπισαν απρεπή συμπεριφορά, ειρωνείες και χλευασμό.
LIFO NEWSROOM
«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM