Έλον Μασκ: «Μαλ@@@α η τηλεργασία- Η τάξη των λάπτοπ ζει στο La La Land»

Έλον Μασκ: «Είναι μαλ@@@α η τηλεργασία»- Γιατί θεωρεί ανήθικους όσους δουλεύουν από το σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εκ διαμέτρου αντίθετος με την τηλεργασία είναι ο Έλον Μασκ, ο οποίος μιλώντας στο CNBC μέσα από τα γραφεία της Tesla εξήγησε ότι «είναι ηθικά λάθος να δουλεύεις από το σπίτι, διότι κάποιοι δεν μπορούν». 

Ο Έλον Μασκ διευκρίνισε ότι «οι άνθρωποι που σου φτιάχνουν το σπίτι σου ή το αμάξι σου δεν δουλεύουν από το σπίτι, οπότε γιατί έχεις την απαίτηση να δουλέψεις από το σπίτι;» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τηλεργασίας ως μ@@@κία. 

«Αν θέλετε να εργαστείτε στην Tesla, αν θέλετε να εργαστείτε στη SpaceX, αν θέλετε να εργαστείτε στο Twitter, πρέπει να έρχεστε στο γραφείο κάθε μέρα», ξεκαθάρισε. 

Ο Μασκ απαγόρευσε την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του στο Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας, ενώ περιφρονεί όσους δουλεύουν από το σπίτι και θεωρεί την εξ αποστάσεως εργασία αντιπαραγωγική. «Η τάξη των λάπτοπ ζει στο La La Land» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται αυτοπροσώπως στον χώρο της εργασίας τους», δήλωσε στο CNBC.

Μάλιστα, εξήγησε ότι ο ίδιος δουλεύεις 6 ώρες κάθε μέρα, ενώ παίρνει άδεια μόλις δύο με τρεις μέρες τον χρόνο.

Έλον Μασκ: Απαγόρευση της τηλεργασίας στις εταιρείες του

Ο Μασκ επέβαλε αυστηρή πολιτική επιστροφής στο γραφείο για την Tesla τον Ιούνιο του 2022, προειδοποιώντας ότι θα έχαναν τη δουλειά τους όσοι αντιτείθενταν. Οι κανονισμοί ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρούνταν «τηλεργασία».

Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απέλυσε πάνω από τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM