Εκτροχιασμός τραμ στο Λονδίνο με 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Εκτροχιασμός τραμ στο Λονδίνο με 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
EPA/LONDON AMBULANCE SERVICE
0

Τουλάχιστον πέντε σκοτώθηκαν από τον εκτροχιασμό ενός τραμ στη σήραγγα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Ο μηχανοδηγός του τραμ συνελήφθη.


Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο παρέμεναν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.


Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 51 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στην περιοχή του δυστυχήματος έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, πέντε μονάδες διάσωσης και τουλάχιστον 70 πυροσβέστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που έχουν παγιδευτεί.


Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το τραμ, πεσμένο στο πλάι, κοντά σε μια διακλάδωση της γραμμής. Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Εκτροχιασμός τραμ στο Λονδίνο με 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
EPA/BRITISH TRANSPORT POLICE


Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και κατόπιν φωνές. «Άρχισαν να βγάζουν τα θύματα, κάποιοι ήταν τραυματισμένοι σοβαρά. Τους απομάκρυναν με φορεία», είπε στο Sky News η 23χρονη Χάνα Κολίερ.


«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όλα τα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Κρόιντον», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Διεθνή / Δίκη Sean «Diddy» Combs: Το βίντεο κακοποίησης που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο

Το υλικό υποστηρίζει όχι μόνο τις καταγγελίες της γυναίκας αλλά και εκείνες τριών ακόμη φερόμενων θυμάτων, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν ότι υπέστησαν κακοποίηση, απειλές και εξαναγκασμό σε σεξουαλικά πάρτι με χρήση ναρκωτικών, ισχυρίζονται οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Σήμερα ή αύριο η απελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου, λέει η Χαμάς

«Η απελευθέρωση του Ίνταν είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων δύο ημερών, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες επί του πεδίου», λέει πηγή προσκείμενη στη Χαμάς
LIFO NEWSROOM