Έκθεση- Βρετανία: Ανησυχητικά τα στοιχεία για σωματικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας μόλις 8 ετών

Βρετανία: Η αστυνομία έκανε σωματικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών στη Βρετανία υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από την αστυνομία, σύμφωνα με έκθεση που δείχνει «βαθιά ανησυχητικές» και «εκτεταμένες» τάσεις.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ορισμένα παιδιά απογυμνώνονται για την έρευνα στο πίσω μέρος από τις αστυνομικές κλούβες, σε σχολεία και καταστήματα fast food.

Η έκθεση της Επιτρόπου για τα Παιδιά, Ρέιτσελ Ντε Σόουζα, έδειξε ότι 2.847 παιδιά υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο στην Αγγλία και την Ουαλία από το 2018 έως τα μέσα του 2022.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας θα «εξετάσει προσεκτικά» τα ευρήματα.

Το Runnymede Trust, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για την ισότητα των φυλών, δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά μας απογοητεύονται από τους κρατικούς θεσμούς που υπάρχουν για να τα προστατεύουν».

Σωματικός έλεγχος σε παιδιά: Περισσότερες πιθανότητες αν είναι μαύρα 

Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα μαύρα παιδιά είχαν έως και έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε έρευνα από ό,τι ο συνολικός παιδικός πληθυσμός.

Περισσότερες από τις μισές (52%) έρευνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να επιβεβαιωθεί η παρουσία κατάλληλου ενήλικα, κάτι που είναι νομική απαίτηση, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την ευημερία του παιδιού.

Και τα στοιχεία δείχνουν ότι το 51% των ερευνών δεν οδήγησαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Η Επίτροπός ζήτησε τα δεδομένα στον απόηχο του σκανδάλου «Child Q», το οποίο ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 2022. Η υπόθεση της 15χρονης, η οποία υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο στο σχολείο από δύο γυναίκες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ενώ είχε περίοδο και χωρίς την παρουσία κατάλληλου ενήλικα, προκάλεσε εθνική κατακραυγή.

Από τις σχεδόν 3.000 έρευνες, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Το μικρότερο σε ηλικία ήταν οκτώ ετών. Η συντριπτική πλειονότητα ήταν αγόρια (95%), και τα μαύρα αγόρια αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των ελέγχων.

Η Επίτροπος δήλωσε ότι ήταν «εντελώς απαράδεκτο» το γεγονός ότι τα μαύρα παιδιά είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε σωματική έρευνα σε σύγκριση με τον εθνικό παιδικό πληθυσμό. Τα λευκά παιδιά είχαν περίπου τις μισές πιθανότητες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια μεταχείριση των μαύρων παιδιών», είπε. Μιλώντας στο BBC Breakfast, προειδοποίησε ότι οι σωματικές έρευνες μπορεί να είναι τραυματικές για τα παιδιά και ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί είναι «να καλέσουν τη μαμά και τον μπαμπά».

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM