Έκθεση- Βρετανία: Ανησυχητικά τα στοιχεία για σωματικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας μόλις 8 ετών

Βρετανία: Η αστυνομία έκανε σωματικό έλεγχο σε παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Παιδιά ηλικίας μόλις οκτώ ετών στη Βρετανία υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από την αστυνομία, σύμφωνα με έκθεση που δείχνει «βαθιά ανησυχητικές» και «εκτεταμένες» τάσεις.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ορισμένα παιδιά απογυμνώνονται για την έρευνα στο πίσω μέρος από τις αστυνομικές κλούβες, σε σχολεία και καταστήματα fast food.

Η έκθεση της Επιτρόπου για τα Παιδιά, Ρέιτσελ Ντε Σόουζα, έδειξε ότι 2.847 παιδιά υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο στην Αγγλία και την Ουαλία από το 2018 έως τα μέσα του 2022.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας θα «εξετάσει προσεκτικά» τα ευρήματα.

Το Runnymede Trust, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για την ισότητα των φυλών, δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά μας απογοητεύονται από τους κρατικούς θεσμούς που υπάρχουν για να τα προστατεύουν».

Σωματικός έλεγχος σε παιδιά: Περισσότερες πιθανότητες αν είναι μαύρα 

Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα μαύρα παιδιά είχαν έως και έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε έρευνα από ό,τι ο συνολικός παιδικός πληθυσμός.

Περισσότερες από τις μισές (52%) έρευνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να επιβεβαιωθεί η παρουσία κατάλληλου ενήλικα, κάτι που είναι νομική απαίτηση, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή ή την ευημερία του παιδιού.

Και τα στοιχεία δείχνουν ότι το 51% των ερευνών δεν οδήγησαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Η Επίτροπός ζήτησε τα δεδομένα στον απόηχο του σκανδάλου «Child Q», το οποίο ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 2022. Η υπόθεση της 15χρονης, η οποία υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο στο σχολείο από δύο γυναίκες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ενώ είχε περίοδο και χωρίς την παρουσία κατάλληλου ενήλικα, προκάλεσε εθνική κατακραυγή.

Από τις σχεδόν 3.000 έρευνες, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Το μικρότερο σε ηλικία ήταν οκτώ ετών. Η συντριπτική πλειονότητα ήταν αγόρια (95%), και τα μαύρα αγόρια αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των ελέγχων.

Η Επίτροπος δήλωσε ότι ήταν «εντελώς απαράδεκτο» το γεγονός ότι τα μαύρα παιδιά είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε σωματική έρευνα σε σύγκριση με τον εθνικό παιδικό πληθυσμό. Τα λευκά παιδιά είχαν περίπου τις μισές πιθανότητες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια μεταχείριση των μαύρων παιδιών», είπε. Μιλώντας στο BBC Breakfast, προειδοποίησε ότι οι σωματικές έρευνες μπορεί να είναι τραυματικές για τα παιδιά και ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί είναι «να καλέσουν τη μαμά και τον μπαμπά».

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM