Έκρηξη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από παγιδευμένο αυτοκίνητο - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Έκρηξη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από παγιδευμένο αυτοκίνητο - Τουλάχιστον δύο νεκροί Facebook Twitter
0

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη τέσσερις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας είχε κάνει νωρίτερα λόγο για έναν νεκρό.

Η βομβιστική επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, είχε στόχο τον επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών ασφαλείας της Αλεξάνδρειας, υποστράτηγο Μοστάφα αλ-Νεμρ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μετέδωσε το MENA, ο Νεμρ είπε πως δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ένας οδηγός, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες το πρακτορείο Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ένα καμένο αυτοκίνητο και καπνό να υψώνεται από το σημείο της έκρηξης.

«Το Σάββατο 24 Μαρτίου εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο εξερράγη... κατά τη διέλευση του επικεφαλής ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η αστυνομία και μέλη του στρατού έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την έκρηξη, που σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM