Εκρήξεις κοντά σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με νεκρό και τραυματίες

Έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν τουλάχιστον 15, όπως ενημέρωσαν οι τοπικές Αρχές. 

Οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά περίπου 30 λεπτών μεταξύ τους, φαίνεται ότι ήταν παλαιστινιακή επίθεση, δήλωσε η αστυνομία.

Η πρώτη έκρηξη, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές Αρχές, σημειώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε στάση λεωφορείων κοντά στην έξοδο της πόλης, ενώ η δεύτερη έπληξε στάση λεωφορείου στη γειτονιά ενός αστικού οικισμού στα ανατολικά της πόλης.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το σημείο δείχνουν τα συντρίμμια που άφησε πίσω της έκρηξη, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές. 

Ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κανούα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εξήρε τις επιθέσεις, εξηγώντας ότι «οφείλονται στα εγκλήματα που διέπραξαν οι κατοχικές δυνάμεις και οι έποικοι». Ωστόσο η οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτές.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM