Εκλογές Τουρκία- Κιλιτσντάρογλου: Να σταματήσουν οι ανούσιες ενστάσεις

Εκλογές Τουρκία- Κιλιτσντάρογλου: Να σταματήσουν οι ανούσιες ενστάσεις Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σύντομο διάγγελμα έκανε μόλις ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απηύθυνε έκκληση στις τουρκικές αρχές να αφήσουν επιτέλους τις ψήφους από τις περιοχές που ευνοούν την αντιπολίτευση να καταμετρηθούν και να καταγράφουν στο σύστημα του YSK.

«Κάνουν ενστάσεις έξι, έντεκα φορές στα ίδια εκλογικά κέντρα στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη» ανέφερε.

«Και κάθε φορά επιβεβαιώνεται το ίδιο αποτέλεσμα. Ζητούμε να σταματήσουν οι αμφισβητήσεις, να καταγραφεί επιτέλους η λαϊκή εντολή», συμπλήρωσε, ζητώντας ένα άμεσο τέλος στις ανούσιες καθυστερήσεις.

Εκλογές Τουρκία- Κιλιτσντάρογλου: Να σταματήσουν οι ανούσιες ενστάσεις Facebook Twitter

Άυπνοι και στα όρια της λιποθυμίας οι άνθρωποι στα εκλογικά κέντρα

«Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο εδώ και πάνω από 7 ώρες, και μετρούν ξανά και ξανά τις ίδιες ψήφους» ανέφερε πριν λίγα λεπτά, μεταξύ εκνευρισμού και απόγνωσης, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ισμαήλ Αρί, ο οποίος βρίσκεται σε εκλογικό κέντρο της Άγκυρας. «Αυτές οι ψήφοι θα πάνε τελικά στο YSK. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εκλογικό επιτελείο και οι παρατηρητές αδυνατούν να σταθούν και βρίσκονται στα όρια της λιποθυμίας από την εξάντληση», συμπλήρωσε.

Εκλογές Τουρκία- Κιλιτσντάρογλου: Να σταματήσουν οι ανούσιες ενστάσεις Facebook Twitter

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε δεκάδες εκλογικά κέντρα που βρίσκονται σε περιοχές που αποτελούν προπύργια της αντιπολίτευσης, εκεί δηλαδή που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά στην χώρα (από 60 ως 70%). Οι παρατηρητές της κυβερνώσας παράταξης επιμένουν ξανά και ξανά να ζητούν να μετρηθούν εκ νέου οι ψήφοι, με στόχο να οδηγήσουν την καταμέτρηση σε αδιέξοδο.

Πολλοί παρατηρητές του CHP ζητούν ενισχύσεις από την αντιπολιτευόμενη συμμαχία, καθώς ο εκνευρισμός και οι εντάσεις βρίσκονται στα ύψη. Θυμίζουμε πως στην Τουρκία επιτρέπεται στον κάθε πολίτη να επισκεφτεί οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμεί για να παρατηρήσει την διαδικασία της καταμέτρησης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ