Εκλογές στην Κύπρο: Άνοιξαν οι κάλπες, Χριστοδουλίδης vs Μαυρογιάννη

Εκλογές στην Κύπρο: Άνοιξαν οι κάλπες, Χριστοδουλίδης vs Μαυρογιάννη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Άνοιξαν οι κάλπες στην Κύπρο, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με υποψήφιους τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Οι Κύπριοι εκλέγουν τον όγδοο πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι αναδείχθηκαν από συνολικά 14, μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, της προηγούμενης Κυριακής. 

Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε το 32,04% των ψήφων και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ποσοστό 29,61%. 

Εκλογές στην Κύπρο: Άνοιξαν οι κάλπες, Χριστοδουλίδης vs Μαυρογιάννη Facebook Twitter
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (Φωτ.: EPA)

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561.273 πολίτες. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00, με μία ώρα διάλειμμα το χρονικό διάστημα 12:00- 13:00. 

Στην Κύπρο έχουν στηθεί 1.113 εκλογικά κέντρα, ενώ κάλπες υπάρχουν και σε 25 πόλεις στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα υπάρχουν 15 εκλογικά κέντρα. 

Εκλογές στην Κύπρο: Άνοιξαν οι κάλπες, Χριστοδουλίδης vs Μαυρογιάννη Facebook Twitter
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης (Φωτ.: EPA)

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ψηφίσει στις 09.45 το πρωί, στη γενέτειρά του, την Πάφο. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του στις 13:00, στη Λευκωσία. 

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 20:00, δήλωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου. Η τελετή ανακήρυξης του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Στάδιο Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος», λίγο μετά τις 22:00. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM